Свежие новости Запорожья

ЗАЗ
Зарегистрированный пользователь

Re: Новости нашего города

Сообщение ЗАЗ » Пн дек 14, 2020 8:46 pm

_igor писал(а):Соседи счастливы были, наверное. Представляю ароматы.

Ароматы будут когда они передохнут там ещё.
«Таков наш век: слепых ведут безумцы.»

_igor

Сообщение _igor » Пн дек 14, 2020 9:05 pm

Не, я думаю их там уже нет. 100% сейчас ещё наследники найдутся и всех животных выгонят.
Все вышесказанное является моим личным мнением. ИМХО, короче.

Альбинка

Сообщение Альбинка » Пн дек 21, 2020 3:40 am

Житель Запорожья оставил на подоконнике в магазине банковскую карту, которую кто-то забыл в банкомате возле магазина. Сообщается, что карта «ПУМБ» пролежала около 10 дней и ее никто не забирал. Воспользоваться «ничейной» картой решила продавщица данного магазина. Так, 4 августа женщина взяла карту себе и, обнаружив, что ей можно расплачиваться при помощи «PayPass» и без PIN-кода, женщина в тот же день совершила ряд покупок, в том числе и в магазине, где сама работала.

Об этом сообщается в реестре судебных решений.

В первый день женщина «скупилась» на общую сумму — 900 гривен. Затем злоумышленница ежедневно совершала по нескольку покупок, в среднем, на 1000 гривен в день. С 4 по 10 августа женщина расплачивалась найденной картой в аптеке, магазине одежды, оплачивал продукты питания в магазине. Когда в магазине, где работала не брала товар, суммы покупок забирала из кассы наличными.

За 7 дней активного “шопинга” женщина потратила с карты 7 136 гривен и 59 копеек.

На днях Хортицкий районный суд рассмотрел данное дело. В ходе судебного заседания женщина свою вину признала. В содеянном раскаивается.

Пострадавший на судебное заседание не явился, предоставив суду письменное заявление о рассмотрении дела в его отсутствие. Материальных претензий к обвиняемой не имеет, причиненный ему вред возмещен в полном размере. Просил назначить обвиняемой наказание на усмотрение суда.

Суд признал женщину виновной. Но так как это ее первая судимость и она раскаивается в содеянном, то было решено ограничится условным наказанием на срок в 1,5 года.

https://internetua.com/bolee-7-tysyacs- ... v-zaporoje

В этой новости много всего странного. Карточка пролежала 10 дней в магазине и затем продавщица в течении 7 дней пользовалась ей. Почему владелец за 17 дней не заблокировал ее? Почему продавщица сразу не сняла все деньги с карточки?
По какой статье ее судили? Мне вообще удивительно, что за это могут дать срок.

_igor

Сообщение _igor » Пн дек 21, 2020 8:14 am

Ну если это карта небедного человека, то все объяснимо. Видимо не основная карта и нет смс уведомлений. У меня Приват тоже не оповещает об операциях, только если большая сумма. Не сняла все сразу потому что лимит на операции без пина. Вот как раз лимит операций без пин через paypass меня немного удивил. Там вроде жёстко 500 грн без возможности настроить. Может неточность, конечно.

Тушкан

Сообщение Тушкан » Пн дек 21, 2020 8:54 am

Альбинка писал(а):
Житель Запорожья оставил на подоконнике в магазине банковскую карту, которую кто-то забыл в банкомате возле магазина. Сообщается, что карта «ПУМБ» пролежала около 10 дней и ее никто не забирал. Воспользоваться «ничейной» картой решила продавщица данного магазина. Так, 4 августа женщина взяла карту себе и, обнаружив, что ей можно расплачиваться при помощи «PayPass» и без PIN-кода, женщина в тот же день совершила ряд покупок, в том числе и в магазине, где сама работала.

Об этом сообщается в реестре судебных решений.

В первый день женщина «скупилась» на общую сумму — 900 гривен. Затем злоумышленница ежедневно совершала по нескольку покупок, в среднем, на 1000 гривен в день. С 4 по 10 августа женщина расплачивалась найденной картой в аптеке, магазине одежды, оплачивал продукты питания в магазине. Когда в магазине, где работала не брала товар, суммы покупок забирала из кассы наличными.

За 7 дней активного “шопинга” женщина потратила с карты 7 136 гривен и 59 копеек.

На днях Хортицкий районный суд рассмотрел данное дело. В ходе судебного заседания женщина свою вину признала. В содеянном раскаивается.

Пострадавший на судебное заседание не явился, предоставив суду письменное заявление о рассмотрении дела в его отсутствие. Материальных претензий к обвиняемой не имеет, причиненный ему вред возмещен в полном размере. Просил назначить обвиняемой наказание на усмотрение суда.

Суд признал женщину виновной. Но так как это ее первая судимость и она раскаивается в содеянном, то было решено ограничится условным наказанием на срок в 1,5 года.

https://internetua.com/bolee-7-tysyacs- ... v-zaporoje

В этой новости много всего странного. Карточка пролежала 10 дней в магазине и затем продавщица в течении 7 дней пользовалась ей. Почему владелец за 17 дней не заблокировал ее? Почему продавщица сразу не сняла все деньги с карточки?
По какой статье ее судили? Мне вообще удивительно, что за это могут дать срок.

Что не заблокировали - это вполне объяснимо. Например, у меня есть валютная карта. Там никогда не было больше 100 евро. Сколько там сейчас и не знаю, поскольку пользовался ею год назад, а то и больше (Но вряд ли там больше 10 евро). Так же не знаю наверняка, где она сейчас. Может в тумбочке лежит, а может потерял давно... Если у человека несколько карт, пропажу одной из них может заметить далеко не сразу. А статья, наверняка, есть. Это все-таки незаконное присвоение чужих денег, как ни крути.

ЗАЗ

Сообщение ЗАЗ » Пн дек 21, 2020 12:28 pm

На телефон-то должны были приходить смс о списании средств?

_igor

Сообщение _igor » Пн дек 21, 2020 12:34 pm

ZAZ писал(а):На телефон-то должны были приходить смс о списании средств?

Не факт. У меня Приват присылает именно СМС только для довольно больших сумм, я так и не понял его логики. Остальное - в Приват24, но у меня пока не зайду в приложение этих оповещений не видно.
Операции до 500 грн через paypass пинкода не требуют, у Визы этот лимит еще выше - 1500 грн. Так что все верно. Но в любом случае, интересны подробности, попробую найти решение суда.

_igor

Сообщение _igor » Пн дек 21, 2020 12:47 pm

Нашел решение:

https://reyestr.court.gov.ua/Review/93420204

09.12.2020 Справа № 337/4346/20

Провадження № 1-кп/337/531/2020

В И Р О К

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

09 грудня 2020 року Хортицький районний суд м. Запоріжжя

у складі: головуючого судді Гнатик Г.Є.

за участю секретаря Побережної О.В.

прокурора Антоніка Д.С.

обвинуваченої ОСОБА_1

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду у м.Запоріжжі кримінальне провадження за обвинуваченням

ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , народилася у с. Луговка, Високопільського району Херсонської області, громадянки України, освіта середня, заміжньої, працюючої ПП « ОСОБА_2 », місця реєстрації не має, проживаючої за адресою: АДРЕСА_1 , раніше не судимої, у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ст. 185 ч.1, 185 ч.2 КК України,

в с т а н о в и в :

04.08.2020 року, приблизно о 7 годині 30 хвилин, ОСОБА_1 , перебуваючи на посаді продавця за місцем своєї роботи, у магазині « ІНФОРМАЦІЯ_2 », який знаходиться за адресою: АДРЕСА_2 діючи умисно, маючи умисел, спрямований на викрадення грошових коштів, таємно, з корисливих мотивів, шляхом вільного доступу, взяла з підвіконня магазину банківську картку банку «ПУМБ» № НОМЕР_1 , яка видана на ім`я ОСОБА_3 , та, яку останній забув у банкоматі біля магазину, реалізуючи свій злочинний умисел, усвідомлюючи, що для викрадення грошових коштів з даної банківської картки, шляхом здійснення покупок у магазинах, які обладнані банківськими платіжними терміналами, не потрібно знати секретний ПІН-код, так як картка останнього обладнана безконтактною технологією «PayPass», не маючи на те згоди власника, та, діючи таємно для нього, почала здійснювати крадіжку грошових коштів з картки, шляхом здійснення покупок у магазині « ІНФОРМАЦІЯ_2 », в якому офіційно працевлаштована.

Так, 04.08.2020 року, о 7 годині 35 хвилин, ОСОБА_1 , перебуваючи у магазині «ІНФОРМАЦІЯ_2», за адресою: АДРЕСА_2 заволоділа грошовими коштами з картки, шляхом здійснення покупки: хлібу, молока, сиру, солодощів, на загальну суму 200 грн., розрахувавшись банківською карткою «ПУМБ» № НОМЕР_1 , на ім`я ОСОБА_3 , за допомогою її прикладання до банківського терміналу, розташованого біля приміщення магазину, використовуючи безконтактну технологію «PayPass», чим завдала потерпілому ОСОБА_3 матеріальний збиток на вказану суму.

Крім того, 04.08.2020 року, о 12 годині 40 хвилин, ОСОБА_1 , перебуваючи у магазині «ІНФОРМАЦІЯ_2», використовуючи банківську картку «ПУМБ» № НОМЕР_1 на ім`я ОСОБА_3 , за допомогою прикладання до банківського терміналу, розташованого у вищевказаному магазині, використовуючи безконтактну технологію «PayPass», здійснила оплату на суму 300 грн., після чого заволоділа з каси магазину грошовими коштами- готівкою, в сумі 300 грн. та розпорядилась ними на власний розсуд.

Також, 04.08.2020 року, о 15 годині 59 хвилин, ОСОБА_1 , перебуваючи у магазині «ІНФОРМАЦІЯ_2», використовуючи банківську картку «ПУМБ» № НОМЕР_1 на ім`я ОСОБА_3 , за допомогою прикладання до банківського терміналу, розташованого у вищевказаному магазині, використовуючи безконтактну технологію «PayPass», здійснила оплату на суму 200 грн., після чого заволоділа з каси магазину грошовими коштами- готівкою, в сумі 200 грн., розпорядившись ними на власний розсуд.

04.08.2020 року, о 20 годині 32 хвилини, ОСОБА_1 , перебуваючи у магазині «ІНФОРМАЦІЯ_2», використовуючи банківську картку «ПУМБ» № НОМЕР_1 , на ім`я ОСОБА_3 , за допомогою прикладання до банківського терміналу, розташованого у вищевказаному магазині, використовуючи безконтактну технологію «PayPass», здійснила оплату на суму 200 грн., після чого заволоділа з каси магазину грошовими коштами- готівкою, в сумі 200 грн. та розпорядилась ними на власний розсуд.

Таким чином, ОСОБА_1 , заволоділа грошовими коштами що належать ОСОБА_3 та завдала останньому матеріального збитку на загальну суму 900 грн.

Крім того, 05.08.2020 року, о 8 годині 12 хвилин, ОСОБА_1 , перебуваючи у магазині «ІНФОРМАЦІЯ_2», за адресою: АДРЕСА_2 діючи повторно, використовуючи банківську картку «ПУМБ» № НОМЕР_1 , на ім`я ОСОБА_3 , за допомогою прикладання до банківського терміналу, розташованого у вищевказаному магазині, використовуючи безконтактну технологію «PayPass», здійснила оплату на суму 300 грн., після чого заволоділа з каси магазину грошовими коштами- готівкою, в сумі 300 грн. та розпорядилась ними на власний розсуд.

Далі, 05.08.2020 року, о 11 годині 34 хвилини, ОСОБА_1 , перебуваючи у магазині «ІНФОРМАЦІЯ_2», використовуючи банківську картку «ПУМБ» № НОМЕР_1 на ім`я ОСОБА_3 , за допомогою прикладання до банківського терміналу, розташованого у вищевказаному магазині, використовуючи безконтактну технологію «PayPass», здійснила оплату на суму 200 грн., після чого заволоділа з каси магазину грошовими коштами- готівкою, в сумі 200 грн. та розпорядилась ними на власний розсуд.

05.08.2020 року, о 15 годині 16 хвилин, ОСОБА_1 , перебуваючи у магазині «ІНФОРМАЦІЯ_2», використовуючи банківську картку «ПУМБ» № НОМЕР_1 , на ім`я ОСОБА_3 , за допомогою прикладання до банківського терміналу, розташованого у вищевказаному магазині, використовуючи безконтактну технологію «PayPass», здійснила оплату на суму 300 грн., після чого заволоділа з каси магазину грошовими коштами- готівкою, в сумі 300 грн. та розпорядилась ними на власний розсуд.

Також, 05.08.2020 року, о 20 годині 11 хвилин, ОСОБА_1 , перебуваючи у магазині «ІНФОРМАЦІЯ_2», використовуючи банківську картку «ПУМБ» № НОМЕР_1 , на ім`я ОСОБА_3 , за допомогою прикладання до банківського терміналу, розташованого у вищевказаному магазині, використовуючи безконтактну технологію «PayPass», здійснила оплату на суму 200 грн., після чого заволоділа з каси магазину грошовими коштами - готівкою, в сумі 200 грн. та розпорядилась ними на власний розсуд.

Таким чином, ОСОБА_1 завдала потерпілому ОСОБА_3 матеріального збитку на загальну суму 1000 грн.

Не зупиняючись на скоєному, 06.08.2020 року, о 8 годині 10 хвилин, ОСОБА_1 , перебуваючи у магазині «ІНФОРМАЦІЯ_2», за адресою: АДРЕСА_2 діючи повторно, використовуючи банківську картку «ПУМБ» № НОМЕР_1 , на ім`я ОСОБА_3 , за допомогою прикладання до банківського терміналу, розташованого у вищевказаному магазині, використовуючи безконтактну технологію «PayPass», здійснила оплату на суму 300 грн., після чого заволоділа з каси магазину грошовими коштами- готівкою, в сумі 300 грн. та розпорядилась ними на власний розсуд.

Крім того, 06.08.2020 року, о 10 годині 57 хвилин, ОСОБА_1 , перебуваючи у магазині «ІНФОРМАЦІЯ_2», використовуючи банківську картку «ПУМБ» № НОМЕР_1 на ім`я ОСОБА_3 , за допомогою прикладання до банківського терміналу, розташованого у вищевказаному магазині, використовуючи безконтактну технологію «PayPass», здійснила оплату на суму 200 грн., після чого заволоділа з каси магазину грошовими коштами- готівкою, в сумі 200 грн. та розпорядилась ними на власний розсуд.

06.08.2020 року, о 18 годині 29 хвилин, ОСОБА_1 , перебуваючи у магазині «ІНФОРМАЦІЯ_2», використовуючи банківську картку «ПУМБ» № НОМЕР_1 на ім`я ОСОБА_3 , за допомогою прикладання до банківського терміналу, розташованого у вищевказаному магазині, використовуючи безконтактну технологію «PayPass», здійснила оплату на суму 300 грн., після чого заволоділа з каси магазину грошовими коштами- готівкою, в сумі 300 грн. та розпорядилась ними на власний розсуд.

Далі, 06.08.2020 року, о 20 годині 44 хвилини, ОСОБА_1 , перебуваючи у магазині «ІНФОРМАЦІЯ_2», використовуючи банківську картку «ПУМБ» № НОМЕР_1 на ім`я ОСОБА_3 , за допомогою прикладання до банківського терміналу, розташованого у вищевказаному магазині, використовуючи безконтактну технологію «PayPass», здійснила оплату на суму 200 грн., після чого заволоділа з каси магазину грошовими коштами- готівкою, в сумі 200 грн. та розпорядилась ними на власний розсуд.

06.08.2020 року, о 21 годині 09 хвилин, ОСОБА_1 , перебуваючи у магазині «ІНФОРМАЦІЯ_2», здійснила крадіжку грошових коштів з картки, шляхом здійснення покупки хліба, молока, масла, солодощів на загальну суму 334 грн.50 коп., розрахувавшись банківською карткою «ПУМБ» № НОМЕР_1 на ім`я ОСОБА_3 за допомогою її прикладання до банківського терміналу, розташованого у вищевказаному магазині, використовуючи безконтактну технологію «PayPass», чим завдала потерпілому ОСОБА_3 матеріального збитку на вказану суму.

Таким чином, ОСОБА_1 завдала ОСОБА_3 матеріального збитку на загальну суму 1334 грн. 50 коп.

Крім того, 07.08.2020 року, о 07 годині 59 хвилин, ОСОБА_1 , перебуваючи у магазині «ІНФОРМАЦІЯ_2», за адресою: АДРЕСА_2 діючи повторно, використовуючи банківську картку «ПУМБ» № НОМЕР_1 на ім`я ОСОБА_3 , за допомогою прикладання до банківського терміналу, розташованого у вищевказаному магазині, використовуючи безконтактну технологію «PayPass», здійснила оплату на суму 500 грн., після чого заволоділа з каси магазину грошовими коштами готівкою в сумі 500 грн. та розпорядилась ними на власний розсуд.

07.08.2020 року, о 14 годині 22 хвилини, ОСОБА_1 , перебуваючи у магазині «ІНФОРМАЦІЯ_2», використовуючи банківську картку «ПУМБ» № НОМЕР_1 на ім`я ОСОБА_3 , за допомогою прикладання до банківського терміналу, розташованого у вищевказаному магазині, використовуючи безконтактну технологію «PayPass», здійснила оплату на суму 500 грн., після чого заволоділа з каси магазину грошовими коштами- готівкою, в сумі 500 грн. та розпорядилась ними на власний розсуд.

Таким чином, ОСОБА_1 завдала ОСОБА_3 матеріального збитку на загальну суму 1000 грн.

Крім того, 08.08.2020 року, о 08 годині 02 хвилини, ОСОБА_1 , перебуваючи у магазині «ІНФОРМАЦІЯ_2», за адресою: АДРЕСА_2 діючи повторно, використовуючи банківську картку «ПУМБ» № НОМЕР_1 на ім`я ОСОБА_3 , за допомогою прикладання до банківського терміналу, розташованого у вищевказаному магазині, використовуючи безконтактну технологію «PayPass», здійснила оплату на суму 500 грн., після чого заволоділа з каси магазину грошовими коштами- готівкою, в сумі 500 грн. та розпорядилась ними на власний розсуд.

Також, 08.08.2020 року, о 10 годині 56 хвилин, ОСОБА_1 , перебуваючи у магазині «ІНФОРМАЦІЯ_2», здійснила крадіжку грошових коштів з картки, шляхом здійснення покупки хліба, молока, солодощів, на загальну суму 106 грн. 50 коп., розрахувавшись банківською карткою «ПУМБ» № НОМЕР_1 на ім`я ОСОБА_3 , за допомогою її прикладання до банківського терміналу, розташованого у вищевказаному магазині, використовуючи безконтактну технологію «PayPass», та розпорядилась ними на власний розсуд.

08.08.2020 року, о 19 годині 32 хвилини, ОСОБА_1 , перебуваючи у магазині «ІНФОРМАЦІЯ_2», використовуючи банківську картку «ПУМБ» № НОМЕР_1 на ім`я ОСОБА_3 , за допомогою прикладання до банківського терміналу, розташованого у вищевказаному магазині, використовуючи безконтактну технологію «PayPass», здійснила оплату на суму 500 грн., після чого заволоділа з каси магазину грошовими коштами- готівкою, в сумі 500 грн. та розпорядилась ними на власний розсуд.

Таким чином, ОСОБА_1 завдала потерпілому ОСОБА_4 матеріального збитку на загальну суму 1106 грн. 50 коп.

Не зупиняючись на скоєному, 09.08.2020 року, о 8 годині 19 хвилин, ОСОБА_1 , перебуваючи у магазині «ІНФОРМАЦІЯ_2», діючи повторно, використовуючи банківську картку «ПУМБ» № НОМЕР_1 на ім`я ОСОБА_3 , за допомогою прикладання до банківського терміналу, розташованого у вищевказаному магазині, використовуючи безконтактну технологію «PayPass», здійснила оплату на суму 300 грн., після чого заволоділа з каси магазину грошовими коштами- готівкою, в сумі 300 грн. та розпорядилась ними на власний розсуд.

09.08.2020 року, об 11 годині 37 хвилин, ОСОБА_1 , перебуваючи у магазині «ІНФОРМАЦІЯ_2», використовуючи банківську картку «ПУМБ» № НОМЕР_1 на ім`я ОСОБА_3 , за допомогою прикладання до банківського терміналу, розташованого у вищевказаному магазині, використовуючи безконтактну технологію «PayPass», здійснила оплату на суму 300 грн., після чого заволоділа з каси магазину грошовими коштами- готівкою, в сумі 300 грн. та розпорядилась ними на власний розсуд.

09.08.2020 року, о 14 годині 26 хвилин, ОСОБА_1 , перебуваючи у магазині «ІНФОРМАЦІЯ_2», використовуючи банківську картку «ПУМБ» № НОМЕР_1 на ім`я ОСОБА_3 , за допомогою прикладання до банківського терміналу, розташованого у вищевказаному магазині, використовуючи безконтактну технологію «PayPass», здійснила оплату на суму 500 грн., після чого заволоділа з каси магазину грошовими коштами- готівкою, в сумі 500 грн. та розпорядилась ними на власний розсуд.

Таким чином, ОСОБА_1 , завдала потерпілому ОСОБА_3 матеріального збитку на загальну суму 1100 грн.

Крім того, 10.08.2020 року, о 10 годині 01 хвилина, ОСОБА_1 , перебуваючи у магазині «Краща ціна», за адресою: м. Запоріжжя, вул. Героїв 93 бригади, 10, діючи повторно, здійснила крадіжку грошових коштів з картки, шляхом здійснення покупки одягу на загальну суму 295 грн., розрахувавшись банківською карткою «ПУМБ» № НОМЕР_1 на ім`я ОСОБА_3 , за допомогою її прикладання до банківського терміналу, розташованого у вищевказаному магазині, використовуючи безконтактну технологію «PayPass», чим завдала потерпілому ОСОБА_3 матеріального збитку на вказану суму.

Також, 10.08.2020 року, о 10 годині 07 хвилин, ОСОБА_1 , перебуваючи у приміщенні «Народна аптека», за адресою: м. Запоріжжя, вул. Героїв 93 бригади, 3, здійснила крадіжку грошових коштів з картки, шляхом здійснення покупки ліків на загальну суму 50 грн., розрахувавшись банківською карткою «ПУМБ» № НОМЕР_1 на ім`я ОСОБА_3 , за допомогою її прикладання до банківського терміналу, розташованого у вищевказаному приміщенні, використовуючи безконтактну технологію «PayPass», чим завдала потерпілому ОСОБА_3 матеріального збитку на вказану суму.

10.08.2020, о 10 годині 21 хвилина, ОСОБА_1 , перебуваючи у магазині «Продукти», за адресою: м. Запоріжжя, пр. Ювілейний, 23, здійснила крадіжку грошових коштів з картки, шляхом здійснення покупки овочів, фруктів, на загальну суму 98 грн. 89 коп., розрахувавшись банківською карткою «ПУМБ» № 5355-2802-0158-9213 на ім`я ОСОБА_3 , за допомогою її прикладання до банківського терміналу, розташованого у вищевказаному магазині на касі, використовуючи безконтактну технологію «PayPass», чим завдала потерпілому ОСОБА_3 матеріального збитку на вказану суму.

Крім того, 10.08.2020, о 11 годині 09 хвилин, ОСОБА_1 , перебуваючи у магазині «АТБ», за адресою: м. Запоріжжя, вул. Василя Сергієнка, 25Б, здійснила крадіжку грошових коштів з картки, шляхом здійснення покупки овочів, води, риби, солодощів, консерв, господарських товарів, на загальну суму 251 грн. 70 коп., розрахувавшись банківською карткою № НОМЕР_1 , на ім`я ОСОБА_3 , за допомогою її прикладання до банківського терміналу, розташованого у вищевказаному магазині на касі, використовуючи безконтактну технологію «PayPass», чим завдала потерпілому ОСОБА_3 матеріального збитку на вказану суму.

Таким чином, ОСОБА_1 , внаслідок протиправного використання банківської картки «ПУМБ» № НОМЕР_2 - своїми діями завдала ОСОБА_3 матеріального збитку на загальну суму 695 грн. 59 коп.

Допитана у судовому засіданні обвинувачена ОСОБА_1 вину визнала повністю. Суду пояснила, що вона працює продавцем у магазині « ІНФОРМАЦІЯ_3 », розташованому по АДРЕСА_2 Поза межами магазину встановлено банкомат банку «ПУМБ». Якось до магазину зайшов чоловік та приніс банківську картку банку «ПУМБ», яку хтось забув у банкоматі. Ця картка пролежала на підвіконні магазину десь днів десять. Вона 04.08.2020 року прийшла на роботу і звернула увагу на картку, яка так і лежала на підвіконні. Вона взяла картку та виявила, що цією карткою можливо розраховуватися, приклавши картку до терміну, без коду. Вона спробувала її прикласти до терміналу, вийшов чек. Після цього, вона взяла картку та розрахувалася нею за продукти харчування: хліб, сир, молоко, солодощі, які взяла у магазині, де працювала на суму 200 грн. Потім, в цей же день, тричі розраховувалася цією карткою нібито за товар: 300, 200, 200 грн., потім вказані суми грошових коштів взяла з каси магазину готівкою, а картку поклала на підвіконня. За карткою так ніхто не приходив, тому вона, перебуваючи на робочому місці, брала картку та розраховувалася нею в аптеці, магазині одягу, за продукти харчування, а також, розраховувалася за товар у магазині, у якому працювала. Коли у магазині, де працювала не брала товар, суми покупок забирала з каси магазину готівкою. Все це відбувалося у період з 04.08.2020 року по 10.08.2020 року. Обставини скоєних нею кримінальних правопорушень, які викладені в обвинувальному акті підтверджує у повному обсязі, їх не оспорює, кількість епізодів та кількість грошових коштів, які було знято з картки потерпілого, підтверджує у повному обсязі. Завдану потерпілому матеріальну шкоду відшкодувала повністю. У скоєному розкаюється.

Потерпілий ОСОБА_3 у судове засідання не з`явився, надавши суду письмову заяву про розгляд справи у його відсутності. Матеріальних претензій до обвинуваченої не має, завдана йому шкода відшкодована у повному розмірі. Просив призначити обвинуваченій покарання на розсуд суду.

На підставі ч.3 ст.349 КПК України, за згодою учасників процесу, судом визнано недоцільним дослідження доказів, стосовно тих фактичних обставин провадження, які ніким з учасників процесу не оспорюються. При цьому судом з`ясовано, що обвинувачена та інші учасники правильно розуміють зміст цих обставин, сумніву у добровільності та істинності їх позицій немає, судом роз`яснено про позбавлення права на оскарження цих обставин в апеляційному порядку.

Оцінивши докази по справі у сукупності при встановлених обставинах, суд вважає, що винуватість ОСОБА_1 у скоєнні вищезазначених кримінальних правопорушень у судовому засіданні доведена повністю і зібраних доказів достатньо для визнання її винною.

Дії обвинуваченої ОСОБА_1 суд кваліфікує за ст.. 185 ч.1 КК України, як таємне викрадення чужого майна ( крадіжка) ( епізоди 04.08.2020 року); за ст. 185 ч.2 КК України, як таємне викрадення чужого майна ( крадіжка), вчинене повторно ( епізоди 05-10.08.2020 року).

В якості обставин, які пом`якшують покарання, суд визнає повне визнання вини обвинуваченою, добровільне відшкодування потерпілому завданих збитків.

Обставин, які обтяжують покарання, судом не встановлено.

Призначаючи покарання обвинуваченій, суд враховує характер і ступінь тяжкості вчинених кримінальних правопорушень, обставини, що пом`якшують покарання, особу винної, яка раніше засуджена не була, не перебуває на обліку в наркодиспансері та психоневрологічному диспансері, у скоєному розкаялася, працює, а також думку прокурора, який просив призначити обвинуваченій покарання у вигляді обмеження волі з іспитовим строком, думку потерпілого, який просив призначити обвинуваченій покарання на розсуд суду, суд вважає за можливе призначити обвинуваченій покарання із застосуванням ст. 75 КК України, та враховуючи кількість епізодів кримінальних правопорушень, визначити обвинуваченій іспитовий строк 1 рік 6 місяців.

Цивільний позов по справі не заявлено.

Керуючись ст. 370, 371, 374 КПК України, суд, -

У Х В А Л И В :

Визнати винуватою ОСОБА_1 у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ст. 185 ч..1; 185 ч.2 КК України та призначити їй покарання:

-за ст. 185 ч.1 КК України- два роки обмеження волі;

-за ст. 185 ч.2 КК України- три роки обмеження волі.

Відповідно до ст. 70 КК України, за сукупністю кримінальних правопорушень, шляхом поглинання менш суворого покарання більш суворим, призначити ОСОБА_1 до відбуття покарання у вигляді трьох років обмеження волі.

На підставі ст. 75 КК України ОСОБА_1 звільнити від відбуття покарання у вигляді обмеження волі з іспитовим строком, якщо вона протягом одного року шести місяців іспитового строку не скоїть нового кримінального правопорушення.

У період випробувального терміну, на підставі ст. 76 КК України, зобов`язати ОСОБА_1 періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації; повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання.

Копію вироку після проголошення негайно вручити прокурору та обвинуваченій.

Вирок може бути оскаржений до Запорізького апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його проголошення через Хортицький районний суд м. Запоріжжя.

Суддя: Г.Є.Гнатик

_igor

Сообщение _igor » Пн дек 21, 2020 12:53 pm

Так что квалифицировали как кражу

Стаття 185. Крадіжка
1. Таємне викрадення чужого майна (крадіжка) -

карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або позбавленням волі на строк до трьох років.

2. Крадіжка, вчинена повторно або за попередньою змовою групою осіб, -

карається обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк.

Альбинка

Сообщение Альбинка » Пн дек 21, 2020 5:11 pm

Игорь, спасибо.
Интересно, а если найти не карточку, а наличные и потратить их. Это так же будет расцениваться как кража?

_igor

Сообщение _igor » Пн дек 21, 2020 5:21 pm

Думаю да. Вы же в курсе, что деньги (и любая вещь, впрочем, тот же телефон) не ваши, а раз не ваши, значит чужие, а значит кража.

Вот, поискал:

https://biz.ligazakon.net/ru/news/18989 ... asnenie-vs

Верховный Суд указал, что завладение имуществом, которое фактически не вышло из владения собственника, а оказалось по любым причинам в ненадлежащем, но известном ему месте (оставленное или забытое), лицом, которое знало кому принадлежит это имущество, имело основания знать где находится владелец вещи и осознавало, что он может за ней вернуться, следует расценивать не как присвоение находки, а как кражу чужого имущества.

Если присвоение имущества происходит в административных помещениях, пунктах осуществления расчетно-кассовых операций и других общественных местах с ограниченным пространством, в таких случаях следует констатировать презумпцию "забытости" вещи ее собственником. В подобных случаях лицо, которое присваивает вещь, должно понимать, что внешние условия, обстановка, расположение вещи свидетельствуют о том, что она фактически не вышла из владения собственника, а лишь оставлена или забыта им.

В отличие от кражи, присвоенное имущество может считаться находкой лишь при условии, что:

- оно выбыло из владения собственника;

- местонахождение этого имущества собственнику неизвестно;

- между потерей имущества и его находкой прошло длительное время, которое дало владельцу основания считать имущество окончательно утраченным;

- лицо, нашедшее имущество, не было очевидцем события потери и само не делало каких-либо активных действий, направленных на изъятие имущества из владения собственника;

- отсутствует возможность выявления (идентификации) законного владельца имущества.

Т.е. найденный кошелек с деньгами на улице - находка, в магазине - кража. Кошелек с документами и деньгами - 100% кража, потому что можно идентифицировать владельца.

_igor

Сообщение _igor » Пн дек 28, 2020 5:59 pm

Заезжали в новый Эпицентр, что на трассе. Офигенный центр сделали. Там по-моему все есть.

ЗАЗ

Сообщение ЗАЗ » Пн дек 28, 2020 6:07 pm

_igor писал(а):Заезжали в новый Эпицентр, что на трассе. Офигенный центр сделали. Там по-моему все есть.

И коронавирус? Почём? [32] В Ашане есть, бесплатно и навалом. Был сегодня с утра.
Если серьёзно, то новый Эпицентр с фудмаркетом и аптекой, что б не закрыли в следующий раз. А я так понимаю, что карантин это теперь постоянная история по любому поводу.

_igor

Сообщение _igor » Пн дек 28, 2020 6:16 pm

)))))
Мы там днем были, людей не так и много)
Фудмаркет, аптека, детский магазин, мебель, посуда, бытовая техника, расширенный ассортимент Эпицентра, канцтовары, зоомагазин, садовый отдых, растения. Скорее всего забыл что-то) причем довольно масштабно построено и рядом с Шевчиком - прекрасный набор, я считаю) Еще и Метро рядом.

Milena

Сообщение Milena » Пн дек 28, 2020 6:17 pm

_igor писал(а):Заезжали в новый Эпицентр, что на трассе. Офигенный центр сделали. Там по-моему все есть.

Видели. Только не заходили. Ездили в Метро. Кто бы мне объяснил, в чём прикол парковаться на обочине трассы? Есть же паркинг. Не, паркуются и чешут ногами в магазин. Может я чего-то не понимаю и машины там просто так стоят? Сделали из трассы тротуар.
Кажется, знаешь о себе все! Так нет же, находятся люди, которые знают о тебе больше.

_igor

Сообщение _igor » Пн дек 28, 2020 6:29 pm

Не знаю)) Парковка огромная и полупустая. Мы тоже в Метро ездили и заодно зашли в Эпицентр. Обе парковки в нормальном состоянии.

Альбинка

Сообщение Альбинка » Пн дек 28, 2020 8:15 pm

Игорь, а продуктовый отдел есть? Видела на бигборде рекламу с надписью "открытие продуктового супермаркета Эпицентр". Удивилась.

_igor

Сообщение _igor » Пн дек 28, 2020 8:34 pm

Да, внутри есть продуктовый маркет. Не сильно рассматривал ассортимент, правда, но продукты точно есть, довольно много, не для галочки.

Альбинка

Сообщение Альбинка » Вт дек 29, 2020 10:16 pm

Из городского бюджета Запорожья на работы в местном аэропорту в 2021 году выделят почти 140 млн грн.

Основные траты будут связаны с обеспечением безопасности полетов. 45 млн грн направят на обновление ограждения аэродрома, 48 млн грн - на реконструкцию и техническое переоснащение радиотехнических средств навигации и посадки.

https://biz.censor.net/news/3239717/zap ... i_aeroport

На карте приблизительно измерила периметр аэропорта. Получилось не больше 10км.
45млн / 10км= 4500грн за метр забора.

Тушкан

Сообщение Тушкан » Ср дек 30, 2020 12:00 am

Альбинка писал(а):
Из городского бюджета Запорожья на работы в местном аэропорту в 2021 году выделят почти 140 млн грн.

Основные траты будут связаны с обеспечением безопасности полетов. 45 млн грн направят на обновление ограждения аэродрома, 48 млн грн - на реконструкцию и техническое переоснащение радиотехнических средств навигации и посадки.

https://biz.censor.net/news/3239717/zap ... i_aeroport

На карте приблизительно измерила периметр аэропорта. Получилось не больше 10км.
45млн / 10км= 4500грн за метр забора.

Это ж как в кино. Если в фильме играет голливудская звезда, бюджет резко вырастает в иногда в десятки раз. Может и тут какие-то звезды забор сооружали.

Пред.След.

Вернуться в Что нового в Запорожье?