Нет веры. » Вт июл 19, 2022 4:49 pm

Voron » Вт июл 19, 2022 9:13 pm

ЗАЗ » Ср июл 20, 2022 9:04 am
Війна Росії проти України триває п’ятий місяць. Володимир Путін днями заявив, що, цитата: “Всі повинні розуміти, що ми загалом всерйоз поки що нічого не починали”. Чи ви чули цю цитату і що ви про неї думаєте?
Думаю, що він бреше, як бреше про багато інших речей. Західні військові аналітики, які вивчають стан російських збройних сил, зазначають, що зараз армія РФ відчуває дуже гостру нестачу особового складу. Вони втратили, мабуть, до третини всього особового складу, який спочатку зібрали та направили на розгром України. Оцінки російських втрат лише приблизні, але, можливо, йдеться про близько 20000 убитих і, можливо, близько 60000 поранених. Плюс до цього полонені тощо.
Знаєте, навіть для такої великої країни, як Росія, це аж ніяк не маленька військова операція. І, з військової точки зору, все це практично катастрофа. Враховуючи, що російська армія досягла лише дуже незначного просування за два місяці з того часу, як вони почали концентрувати військові дії на Донбасі, і я вважаю, що у них не так багато резервів, так що, на мій погляд, Путін блефує, коли каже, що вони ще навіть не розпочинали.
Що б ви порадили Україні сьогодні? Якою могла бути її подальша стратегія?
Думаю, найбільш реалістичною стратегією зараз є зосередитися на півдні країни, знову відкрити Україні доступ до Чорного моря, повернувши Херсон і порти на Азовському морі. Це важливіше, ніж Донбас. Я думаю, що повернення Донбасу буде важко здійснити в найближчі кілька місяців.
Але до кінця літа ми можемо побачити реальний прогрес на півдні. Для України це дуже, дуже важливо – відновити доступ до чорноморських портів, щоб продовжити експорт усіх своїх сільськогосподарських товарів, розірвати російську блокаду Одеси. Я собі це так уявляю, що саме на цьому вони збираються зосередитися. Вони вже почали наступ у районі Херсона і досягли там деякого прогресу. Якщо, скажімо, до вересня чи жовтня вони справді звільнять цей район, це закладе передумови для початку серйозних переговорів про припинення вогню. Але я не думаю, що українці зможуть домогтися їх до того, як відкриють доступ до зовнішнього світу Чорним морем.
Дональд Трамп не приховує бажання повернутися у Білий дім у 2024 році Дональд Трамп не приховує бажання повернутися у Білий дім у 2024 році
Російський розрахунок при нападі на Україну, очевидно, включав переконання у слабкості Заходу та в тому, що Захід не буде єдиним, щоб допомогти Україні вижити. Що загрожує єдності Заходу, якою ми її бачимо сьогодні? Чи може вона розпастися після переобрання Дональда Трампа?
Є дві великі небезпеки. Перший тест чекає на європейську підтримку України наступної зими. Росія вже фактично припинила постачання природного газу. І я думаю, що з настанням холодів у Європи виникне реальна проблема в тому, щоб знайти заміну російському газу. Друга небезпека – та, про яку ви згадали. Складність полягає в тому, що підтримка України з боку республіканців у США поступово слабшає. Трамп при цьому перебуває на іншому боці – він налаштований проросійськи, не проукраїнськи.
Очевидно, що якщо він повернеться у 2024 році на пост президента, це може розв’язати всі проблеми Росії на сьогодні, тому що Трамп має намір вивести США з НАТО. У такий спосіб Кремль досягне своєї головної мети просто завдяки зміні курсу американської політики. Ось чому я вважаю вкрай важливим, щоб Україна досягла певного прогресу та перехопила ініціативу на полі бою впродовж літа.
Адже єдність на Заході справді залежить від того, чи вірять люди в те, що у найближчій перспективі ймовірним є військове розв’язання проблеми. Якщо ж візьме гору думка, що ситуація зайшла в глухий кут, який триватиме вічно, тоді, думаю, виникнуть тріщини в єдності Заходу, і буде більше закликів до України віддати територію, щоб зупинити війну.

ЗАЗ » Ср июл 20, 2022 10:13 am

Milena » Ср июл 20, 2022 11:54 pm
Главное к этому часу
Министерство обороны Литвы объявило, что дополнительно передаст Украине американские бронетранспортеры M113 и их модифицированную версию M577, а также боеприпасы;
Евросоюз согласовал седьмой пакет санкций против России;
Кредиторы Украины приостановили обслуживание долга Украины с 1 августа 2022 года до конца 2023 года, что позволит Украине избежать дефолта;
«География спецоперации» изменилась, а вести переговоры с Украиной «нет никакого смысла», – Лавров;
Международный уголовный суд готовится предъявить России обвинения о преступлениях России в Украине уже этой зимой;
Глава МИД Британии Лиз Трасс и экс-глава Минфина Риши Сунак вышли в финал премьерской гонки;
За последние сутки в Украине выгорело более 200 гектаров урожая;
США анонсировали поставку в Украину ещё четырёх комплексов РСЗО HIMARS;
Евросоюз принял решение готовиться впервые провести зиму без российского газа.

Солоха » Пт июл 22, 2022 4:03 pm

Солоха » Вс июл 24, 2022 1:54 pm

Tux_Spirit » Пн июл 25, 2022 5:39 pm

Milena » Ср июл 27, 2022 10:16 am

ЗАЗ » Пт авг 05, 2022 8:32 am

Солоха » Пт авг 05, 2022 5:48 pm

ЗАЗ » Пт авг 05, 2022 6:16 pm

Tux_Spirit » Вс авг 07, 2022 11:11 pm

ЗАЗ » Пн авг 08, 2022 9:09 am
До кінця цього року гаряча фаза війни має закінчитися. Строки звільнення окупованих територій залежать від постачання озброєння партнерами. Про це генерал-майор Дмитро Марченко сказав у інтерв'ю журналісту Тарасові Березовцю, опублікованому 4 серпня.
"Вони (росіяни. – "ГОРДОН") хочуть наступати на Миколаїв. Але я хочу всіх заспокоїти: не треба їх боятися, їм страшніше, ніж нам, вони теж бояться. Треба чинити опір. Будемо бити, будемо їх виганяти, це наша земля. Ми нікого не боїмося і нікого не будемо сюди пускати", – зазначив Марченко.
За його словами, росіян "загнали палками" на війну в Україну. Тому він звернувся до окупантів: "Якщо ви хочете здаватися – здавайтеся, будете жити".
"Довго вона (гаряча фаза війни. – "ГОРДОН") не буде. Ні вони не потягнуть довго, ні ми. Я думаю, що саме гаряча фаза закінчиться до кінця року однозначно", – додав генерал.
На запитання, чи зможе Україна до осені звільнити окуповані території Херсонської області, генерал відповів, що це залежить від постачання озброєння.
"Це залежить, найголовніше, чи нададуть нам ту зброю, яку обіцяли наші партнери. Коли ми знатимемо, скільки її нам дадуть, тоді можна робити якісь прогнози. Але ми будемо битися з нею чи без неї. Якщо треба, ми будемо вилами їх виганяти", – сказав він.

ЗАЗ » Пн авг 08, 2022 10:55 am

Противник 166 добу веде повномасштабну збройну агресію проти України. Захисники Запорізького краю утримують рубежі та дають гідну відсіч російським окупаційним військам.
За інформацією Запорізької ОВА, на Запорізькому напрямку ситуація за останню добу не зазнала суттєвих змін. Противник основні зусилля зосереджує на утриманні зайнятих рубежів.
Протягом минулої доби ворог здійснив обстріли позицій українських захисників застосовуючи при цьому танкове озброєння, реактивну та ствольну артилерію вздовж усієї лінії зіткнення.
За повідомленням ГУНП у Запорізькій області за минулу добу окупанти обстріляли цивільну інфраструктуру у районі населеного пункту СТЕПНОГІРСЬК.
Надійшло 4 повідомлення про руйнування об’єктів цивільної інфраструктури в результаті обстрілів російськими окупаційними військами.
Протягом минулої доби проводилась евакуація цивільного населення з тимчасово окупованої території. Евакуйовано 1384 людей, з них 382 – діти.
Як вже повідомляв «Форпост», кадирівці не йдуть воювати на передову, а лише займаються зачистками та терором на вже окупованих територіях. Головним завданням чеченського батальйону є проведення зачисток, оскільки кадирівці не мають реального бойового досвіду і «відзначилися» лише терором мирного населення Чечні.
«Воюють» з мирним населенням вони й на території Запорізького краю. Жителька селища Кам’янка (колишне Більмак, Куйбишеве) Пологівського району благає про допомогу, оскільки у їх містечко знову зайшли «кадири».
«Вони грабують, відбирають авто, погрожують. Сьогодні зайшли до селищної ради, сиділи зі зброєю, ноги на стіл. Забрали з дому голову громади. Як він, ми не знаємо. Наші ж люди здають непроханим гостям бізнесменів. До них приходять додому і влаштовують терор. Требують гроші, горілку, сигарети, мисливську зброю, коштовності. Сьогодні ми дуже боїмося, вони нелюди», — звернулась анонімно жінка до ЗМІ Запоріжжя.
За її словами, Кам’янка на грані гуманітарної катастрофи, у людей немає термінових ліків і харчів. Тримаються ті, хто має картоплю і консервацію у підвалах. Налічка закінчується. На пенсію людям немає коштів. «Приват» тимчасово не працює, а черга за налічкою більш як півтори тисячі чоловік.

Солоха » Вт авг 09, 2022 6:32 pm

Дядя Саша
@ddya_sasha
-Мамулечка, надо сваливать, мамулечка!!!
- Мамулечка, почему ты вышиванку надеваешь?
- Мамо, шо ти робиш?
5:27 PM · Aug 9, 2022

ЗАЗ » Ср авг 10, 2022 9:59 am

ЗАЗ » Чт авг 11, 2022 8:57 am
Армія Росії зазнала втрат і відступила під Бахмутом після невдалої спроби наступу. На деяких напрямках на Донбасі, зокрема під Пісками, тривають бої, передає Генштаб ЗСУ у ранковому зведенні.
Слобожанщина
Харківський напрямок – російські обстріли біля Уд, Петрівки, Протопопівки, Коробочкиного та Шевелівки.
Слов'янський напрямок – РФ била з артилерії та танків біля кількох населених пунктів.
Донбас
Краматорський напрямок – РФ била із танків та артилерії, зокрема біля Сіверська. Вела наступальні дії біля Григорівки та Верхньокам'янського – окупанти відійшли без успіху. Тривають бойові дії біля Івано-Дар'ївки.
Бахмутський напрямок – росіяни били з танків, артилерії та завдали авіаударів біля низки населених пунктів. Окупанти намагалися провести розвідку боєм біля Яковлівки, але їх відігнали. Ворог безуспішно вів наступальні та штурмові дії біля Бахмутського та Зайцевого – відступив із втратами. У районах Вершини та Дачі продовжуються бої.
Читайте також: На найуспішнішій для окупантів ділянці фронту вони за місяць пройшли лише 10 км – союзники
Авдіївський напрямок – РФ вела артилерійські обстріли, веде наступальні дії у напрямку Мар'їнки та Пісків, бойові дії тривають. Новопавлівський та Запорізький напрямки – РФ била з артилерії та танків, застосовувала авіацію, намагалася наступати біля Павлівки, але українські військові ці спроби рішуче придушили.
Південнобузький напрямок
РФ зосереджена на утриманні позицій, недопущенні просування українських сил, інтенсивно веде аеророзвідку, обстрілювала цивільну та військову інфраструктуру.
Північ
Волинський та Поліський напрямки – без особливих змін, біля кордонів залишаються білоруські війська. Сіверський напрямок – ворог з артилерії обстріляв цивільну та військову інфраструктуру Чернігівської та Сумської областей.

Milena » Чт авг 11, 2022 9:39 am

Mantis » Вс авг 14, 2022 9:21 pm