...вкрай неприємно досі бачити в стрічці дописи, де є прямі твердження або дещо завуальовані натяки, що це Зеленський все зіпсував у Овальному кабінеті.
Вибачте, але скажу різко. Що б це не було, частка внутрішніх політичних ігор або щире нерозуміння ситуації, ви працюєте проти України.
Не тому, що Україна – це Зеленський, а тому, що Трамп грає проти України. Отже, погоджуватися грати в його гру – це грати проти себе.
Я не знаю, Краснов він чи не Краснов, тобто у мене немає підтверджень того, що він свідомо та цілеспрямовано шкодить Україні, граючи в одній команді з Путіним.
Але я бачу ясно, що цього вимагає логіка досягнення мети, яку він собі поставив.
Частиною цієї мети може навіть бути "закінчення війни", хоча це явно другорядна частина. Найголовніша – це відновлення співпраці Америки з Росією. За будь-яку ціну. Не спекулюватиму на тему, для чого йому це насправді потрібно, залишу на ваш розсуд. Однак прагнення такого відновлення є цілком очевидним.
Проблема полягає в тому, що досягти цієї мети можна лише одним чином – віддати Україну Путіну в той чи інший спосіб. Це мінімум, на який той може погодитись. Відповідно, треба викручувати руки саме Україні. Саме цим команда Трампа послідовно і наполегливо займається.
Ще раз: іншого способу досягти цієї мети просто не існує.
Інший спосіб — продовження політики Байдена щодо Росії, тим більше посилення тиску, зокрема через збільшення військової допомоги – в принципі не веде до цієї мети.
Якщо ви готові до капітуляції, скажіть це прямо: ми готові до капітуляції, аби все це нарешті вже закінчилося. Тоді все одразу буде зрозуміло.
Але якщо ні, схаменіться, не дуріть людям голови.
Жодної допомоги Україні, військової чи фінансової, плани команди Трампа не передбачають.
Тому 28 лютого Україна не втратила ні-чо-го. Проте відстояла свою гідність і суб'єктність. А також зміцнила свої зв'язки з Європою, тепер найголовнішим нашим союзником, та змусила її шукати ефективніші способи підтримки.
Підхід, буцімто "щось завжди краще, ніж нічого", застосовується лише тоді, коли "щось" дійсно допомагає в довгостроковій перспективі.
Це не той випадок.
Підписання угоди з Трампом було б лише першим кроком на шляху до повної поразки.