Слуги народа на службе народу - ВР 2019

Правила форума 1. Форум не предназначен для спама или рекламы.
2. Запрещены призывы к межнациональной розни, нарушению целостности страны, сепаратизму, другим преступлениям.
3. Запрещены оскорбления пользователей, грубый переход на личности и ругань.
4. На форуме запрещено писать транслитом.
5. Запрещается нарушать тайну частной жизни без согласия сторон.
5.1 Категорически запрещается выкладывать на всеобщее обозрение личную переписку без согласия обеих сторон
6. Не нужно коверкать ники пользователей.
7. Помните: самовольное модерирование зачастую оканчивается наказанием.
Milena
Зарегистрированный пользователь

Re: Слуги народа на службе народу - ВР 2019

Сообщение Milena » Пн сен 16, 2019 2:56 pm

[ventilaytor]
Вложения
A8774DBB-94D2-4417-8B7E-501EB216EE65.jpeg
Кажется, знаешь о себе все! Так нет же, находятся люди, которые знают о тебе больше.

ХорошаЯ

Сообщение ХорошаЯ » Пн сен 16, 2019 5:58 pm

Там всё интервью ВВС очень интересное.
Богдан...
Это большая ошибка Зеленского, на мой взгляд.
И личная, и в масштабах страны.

Я приведу цитаты любопытных мне моментов, а полностью можно почитать здесь:
https://www.bbc.com/ukrainian/features- ... Wq16oyanLw

ВВС: Команда президента відмовилася від ідеї переїзду?

Андрій Богдан: Поки що відмовилася.

ВВС: Чи визнаєте ви, що з самого початку озвучували популістське гасло про переїзд, недостатньо вивчивши це питання?

Андрій Богдан: Ну чому ж популістське? От чому я тоді сказав популярну фразу, що ми не спілкуємося з журналістами напряму. Бо журналісти свої думки або думки суспільства видають або трансформують через своє уявлення життя і світу, транслюють це в суспільство дещо викривлено.

Ми розуміли, що саме переїзд нашими опонентами буде негативно висвітлюватися через трату бюджетних коштів. У нас була дуже хороша схема, і ми її зараз будемо реалізовувати - як знайти ці кошти, не витрачаючи гроші державного бюджету. Ми хочемо повернути державі те, що було корупційним шляхом виведено з-під державного контролю.

І цим коштом ми планували переїзд. Поки що ми не змогли цього зробити, тому що є дуже багато питань у сфері безпеки та зв'язку. І з цієї точки зору будь-який переїзд, в Український дім чи в інші місця, які ми розглядали, він пов'язаний з великою частиною роботи.

Он, интересно, не понимает, что возвращение выведенного из бюджета, это тоже бюджетное или прикидывается валенком?

ВВС: Нещодавно Зеленський говорив, що не їздить на велосипеді з міркувань безпеки і що є загрози його життю. На президента готувалися замахи?

Андрій Богдан: Я це не можу вам сказати. Безпекові функції замкнені безпосередньо на президента і керівники відповідних відомств йому напряму доповідають. У мене немає якоїсь інформації про замахи, які готувалися.

Это стоит просто запомнить - типа, дата/подпись.

ВВС: Що ви найчастіше йому шепочете?

Андрій Богдан: Це поради, це ідеї, які виникають. Якщо це зараз не сказати, а сказати потім, то буде втрачено момент.

Ця найпопулярніша фотографія з Дніпра, коли я щось шепочу на вухо президенту. Тоді виникла ідея: давай озвучимо парі - або ти до такого числа зробиш, або звільняйся. Якби я це сказав через годину в Офісі, воно не було б так актуально. От зараз - якраз це був той момент.

Замечательный тандем.

ВВС: Зрештою, ви домовилися з Коломойським чи ні?

Андрій Богдан: Ми на шляху пошуку компромісу.

ВВС: Перерозподіл власності буде?

Андрій Богдан: Перерозподіл власності неможливий.

ВВС: Дехто вважає, що в Коломойського є певні наміри на "Криворіжсталь", і СБУ там останнім часом активізувалася...

Андрій Богдан: Я не знаю інтересів Коломойського, я знаю інтереси держави.

ВВС News Україна: З іншими олігархами президент теж зустрічається?

Андрій Богдан: З усіма зустрічається. Комусь це подобається, комусь ні, але ми маємо говорити з усіма. Треба почути кожного. Бачите, ми виконуємо не тільки свої обіцянки, а й обіцянки своїх попередників. Вони їх не виконали, а нам доводиться це робити.

ВВС: А на цій зустрічі йшлося про розбудову Донбасу? Зеленський раніше заявляв, що Коломойський допоможе у відновленні Донбасу, на що Коломойський відповів "Можу пофарбувати ларьок".

Андрій Богдан: Розмови на цю тему велися. Ігор Валерійович закривається рішенням Англійського суду, за яким він не може витрачати більше певної суми на тиждень. Але він обіцяв, коли з'явиться така можливість, безпосередньо самому взяти участь. А до цього часу буде рекомендувати своїм друзям і знайомим максимально допомагати доброчинності в різних напрямках.

Тут прекрасно всё.
Вопрос коммунальных тарифов, правда, остался не раскрытым.

ВВС: Ви могли б коротко сформулювати, чому команді Зеленського вдалося здійснити обмін в'язнями, а Порошенку ні?

Андрій Богдан: Була політична воля.

ВВС: А там не було?

Андрій Богдан: Вони сиділи на ста тисячах якихось розтяжок, вони не здатні були прийняти жодне рішення, тому що мотивація була інша.

Як відбувалася українська влада за 27 років - це система певних балансів між різними фінансово-політичними групами, кланами, політиками, бандитами, бізнесменами. Не роблячи швидких рішень і дій, балансуючи. Ти стаєш на сто тисяч різних розтяжок, які не дають тобі можливості прийняти будь-яке рішення. Чому вони цього не зробили? Я навіть не знаю відповіді.

Наскільки я розумію, вони не могли прийняти якихось принципових рішень, чи не було в них контакту, чи не довіряли їм, чи не займалися, чи нецікаво.

Є моє особисте глибоке переконання, воно не має зараз відношення до того, що вважає держава: мені здається, що Петру Олексійовичу було вигідно тримати наших бранців там для того, щоб цим аргументом впливати на думки провідних політиків світу.

ВВС: Видача Росії Цемаха не зіпсує стосунки України з Заходом? Нідерланди прямо просили його не видавати.

Андрій Богдан: Нідерланди - один з основних бенефіціарів будівництва "Північного потоку - 2", Нідерланди оголошували референдум щодо підписання з нами Угоди про асоціацію, Нідерланди одні з основних лобістів ідеї повернення Росії в ПАРЄ.

Коли ми зустрічаємося з європейськими політиками, вони говорять, що захищають інтереси свого населення, своєї країни, свого майбутнього. Вибачте, а кого ми маємо захищати? Інтереси Нідерландів? У них бізнес з Росією. У них дуже тісні відносини, спільні якісь політичні погляди, у них є, на що міняти на Цемаха.

ВВС: Чи є якась ясність щодо наступної зустрічі лідерів Нормандського формату?

Андрій Богдан: Я за весь час своєї бюрократичної роботи дуже недолюблюю дипломатів. У мене дуже багато колег і друзів, які там працюють. Але я така людина, якій треба говорити те, що думаєш, і чути у відповідь те, що людина думає. А вони можуть говорити п'ять годин ні про що. Ти втратив п'ять годин , а про що говорили, ти не розумієш. Тому я стараюся не займатися міжнародними відносинами. Бо все, що я там можу зробити, - це як ведмідь в посудній лавці.

А это просто пиzдец, имхо.

Андрій Богдан: Я не хочу ображати дипломатів, вони дуже порядні люди, але здається мені, найбільшим дипломатом, який приймає рішення в Росії, є президент. Мабуть, як уже і в Україні. У нас так вже вимальовується, що є центр прийняття міжнародних рішень, і слава Богу.

ВВС: У цих двох президентів хороший контакт?

Андрій Богдан: Те, що я знаю - було три телефонних розмови, суть та інтонація цих розмов дають мені надію на завершення військового конфлікту.

ВВС: Коли?

Андрій Богдан: Коли на це прийде час.

ВВС: Так всі говорять.

Андрій Богдан: Але не всі так роблять.

NB.

ЦВК формувалася на нечесних паритетних умовах, вони були політично заангажовані. Це дійсно, напевно, найкращий склад ЦВК, який був, проте, вони приймали політичні рішення, і тому вони отримали таку оцінку.

ВВС: Ви маєте на увазі мажоритарні округи?

Андрій Богдан: Так, спірні мажоритарні округи. Вони виключили кандидата в народні депутати Куницького по Харківському округу, де йшов Грановський. Це чисто політичне рішення.

ВВС: А як же його ізраїльський паспорт?

Андрій Богдан: Рішенням суду ця людина була повернута до списку, і вона виграла вибори. А якщо його викинути зі списку мажоритарників - вигравав Грановський. І я точно знаю, хто і як лобіював це рішення.

Я вважаю, що при такій історії не має права ЦВК далі створювати політику в Україні, контролювати вибори.

У ЦВК, значит, политическое решение, при наличии оснований в отказе, а у ОП не политическое - наперсточники какие-то.

ВВС: У фракції "Слуга народу" вже скаржаться, що ОП хоче зробити з них "ручних тваринок". Як ви на це реагуєте і чи не боїтеся, що таке обурення буде тільки наростати і призведе до серйозного конфлікту в стосунках президент-парламент?

Андрій Богдан: Не думаю, що буде наростати. Ви не усвідомлюєте, як тяжко приймати такі рішення. Тобто 254 людини, більшість з яких прийшли не з твого кола спілкування. Абсолютна більшість. Треба розуміти джерела формування цих списків, звідки взялися ці люди.

Частина людей прийшла реально з Фейсбука, як Ліза Богуцька, частину людей ми в інтернеті шукали: хто популярний по цьому округу - ми йому дзвонили і питали: "Йдеш від нас? Завтра треба віднести документи". Є й такі люди. Когось давали обласні штаби, є журналісти, яких нам рекомендував наш прес-центр, є люди від BRDO, яких привів Олексій Гончарук, яких ми в житті ніколи не бачили.

Це єдиний список, який сформувався без копійки грошей. Ніколи ні одна партія в Україні не формувала такий список. Звичайно, там різні люди. Там є люди, які раніше на базарі продавали фрукти, там є весільні фотографи. Там різні люди. Частина нашої роботи - це формувати з них команду.

ВВС: А на "ручних тваринок" як ви реагуєте?

Андрій Богдан: Там є божевільні люди, психічно хворі. Зріз суспільства. Наука не встановила, хто така психічно здорова людина, в кожного з нас є фобії, і у вас, і в мене. Немає еталону психічно здорової людини. Хтось себе відчуває тваринкою - що ж ми можемо зробити.

Питання цілей та ідеології. Вони сваряться, щось не розуміють, щось вимагають. Але поки вони йдуть разом до однієї цілі - ми всі одна команда. Якщо хтось там вийде з команди і перестане бути частиною нашої команди - мабуть, ми будемо розцінювати його ворогом.

ВВС: І?

Андрій Богдан: Ми дуже демократичні до своїх ворогів.

Тут просто фейспалм навылет.

ВВС: Зараз багато говорять про "шалений принтер" у Раді? Навіщо його запустили?

Андрій Богдан: А до того писали - чому нічого не робите, чому не прийняли якісь важливі закони. Всі, хто це пише, - це сноби, які самі не можуть нічого зробити, а суспільство реагує з точністю до навпаки. Суспільство за соціологією вимагає рішучих дій. Вони не розуміють, що таке регламент, правки, друге читання - вони цього не розуміють. Ви або працюєте, або не працюєте.

І ми працюємо, але щось не подобається. А що не подобається?

То есть проблема депутатов "до этого" - в выполнении регламента.

ВВС: Наприклад, кнопкодави не подобаються.

Андрій Богдан: А ви знаєте, якщо вас слухати, то в Україні апріорі немає законодавства, бо в Україні за 27 років немає жодного закону, який прийнятий без кнопкодавства. Перші почали з'являтися.

ВВС: І що з цим робити?

Андрій Богдан: Шлях до прекрасного безкінечний. Ви - або шашечки, або їхати.

ВВС: Але чим ви тоді відрізняєтесь від попередників?

Андрій Богдан: Ми всі вважаємо, що кнопкодавство - це зло. Але також ми всі вважаємо, що "хайп" по двох людях - один пішов в туалет і попросив товариша натиснути кнопку.

ВВС: "С голубого ручейка начинается река"…

Андрій Богдан: І що? Ви мене зараз хотіли вразити глибиною свого розуму?

ВВС: Ні.

Хамло.

Андрій Богдан: Це явище є, воно існує. Порівняно з іншими парламентами, які були в цій країні, це, по-моєму, поки що найліпший результат.

ВВС: З приводу покарання за кнопкодавство…

Андрій Богдан: Кнопкодавство - негативне явище для суспільства, але на заміну треба все одно приймати якісь інші способи роботи парламенту, бо за кордоном воно не так.

За кордоном обговорення йде серед тих, кому цікаво, а не за обов'язкової присутності. От мені закон про космос взагалі фіолетовий. Чого я маю сидіти там? Навіть в американському Сенаті на обговорення приходять ті, кому це цікаво, і там пустий зал. Виступає один сенатор, ще два сидять…

А от голосування - інше. У нас це просто змішано в одну непрацюючу форму. Проблема не в людях, не в суспільстві і не в депутатах. Проблема в неправильному бюрократичному механізмі. Просто треба виправити бюрократичний механізм, от і все.

Что бы что?
Слуги народа на законных основаниях не знали за что голосуют?

ВВС: Це буде законопроєкт?

Андрій Богдан: Це будуть зміни і доповнення до закону про регламент. Але це питання Верховної Ради, я не маю можливості впливати. Я можу щось радити, але робити це чи не роботи - я не знаю.

Я думаю, що такий інструментарій абсолютно знищить кнопкодавство, а з іншого боку зробить роботу парламенту ефективною. Бо минулі всі парламенти кнопкодавили не тому, що вони хотіли показати суспільству, як вони його зневажали. Вони кнопкодавили через те, що їм треба було приймати якісь закони, а їм для цього треба було 226 голосів, а їх нема. Хтось захворів, хтось втратив інтерес, хтось прийшов за мандатом і поїхав жити в Лондон.

Це було негативне для суспільства явище, яке об'єктивно існувало, бо воно було потрібне. Як його уникнути в цьому парламенті - мені здається, потрібно просто змінити регламент, структура обговорення законопроєкту має бути для тих, хто спеціаліст, хто цікавиться цим питанням, а не для всіх.

Приплыли.

Про мараторий на продажу земли:

ВВС: Пакет законопроєктів з цього приводу готовий? Чи реально до 1 грудня, як про це заявив президент, проголосувати за зняття цього мораторію?

Андрій Богдан: Проголосувати за закон - так. Просто я не знаю, на якій стадії розробка цього законопроєкту. Я думаю, що на якійсь завершальній.

Але є дуже сильний соціологічний маркер: народ в принципі проти вільного обігу земель. Але там є два аспекти. По-перше, в основному проти ті, хто землею не володіє. Друге - це рудимент радянської системи.

Так что там с социальным запросом?
Разъясняйте, а потом еще раз спросите.
Хотя, кому объяснять и у кого спрашивать - у тупых людей?

ВВС: Ви масових акцій протесту не боїтеся?

Андрій Богдан: Я не думаю, що зараз можливі масові акції протесту. У нас зараз буде велика частина нашої інформаційної політики… Звичайно, те, що ти робиш, треба в таких випадках пояснювати суспільству, і ми будемо пояснювати.

З іншого боку, знову ж таки, виходячи з соціології, масові акції протесту проти діючої влади неможливі. І навпаки - зачинщики таких масових заходів можуть наразитися на активну позицію активних громадян і отримати зовсім зворотну реакцію від того, що вони очікують.

І знову ж таки, я не очікую, що правоохоронні органи такі заколоти сьогодні залишать без належної уваги і реакції.

Ясна-панятна.

ВВС: Де загубився указ про звільнення Віталія Кличка з посади голови КМДА?

Андрій Богдан: Чому загубився?

ВВС: Ви так активно вимагали його відставки, на уряд подавали листа…

Андрій Богдан: Нам подобається, як він поводиться… (сміється). Не знаю, як переформулювати цю нецензурну фразу… "Лучше ужасный конец, чем ужас без конца" (сміється).

ВВС: Так ви його звільните чи ні?

Андрій Богдан: Ми зобов'язані це зробити, згідно з Конституцією.

ВВС: А чому ж така велика пауза? Рішенню уряду вже тиждень.

Андрій Богдан: Дивимося за ним (сміється).

ВВС: Таке враження, що він вам починає подобатись.

Андрій Богдан: Він нам завжди подобається. Він великий спортсмен, він хороша людина, мабуть. Десь він пішов не туди.

ВВС: Вибори дострокові у Києві будуть? ЗМІ з посиланням на джерела пишуть про 8 грудня.

Андрій Богдан: Я не знаю, що пишуть.

Насправді відповідь на ваші попередні питання: ми тільки виглядаємо слонами в посудній лавці, але ми кожне питання пропрацьовуємо, вибудовуємо, ми розуміємо наступний крок, і третій, і четвертий.

Зараз ми вибудовуємо алгоритм дій.

ВВС: У вас є готовий кандидат на місце Кличка?

Андрій Богдан: Готового нема. Є багато неготових (сміється).

ВВС: Кажуть, Ткаченко відмовився...

Андрій Богдан: Я таке не чув.

Найменша проблема в цьому всьому - це кандидати (сміється). Кандидатур багато. Може, я навіть піду.

ВВС: Ви жартуєте зараз?

Андрій Богдан: Я ніколи над цим серйозно не задумувався, але от останні події показали, що аудиторія бачить опонентом Кличка Богдана. Я вважаю, що для мене це спуститися на декілька сходинок вниз. З іншого боку, я свою функцію вже майже виконав - як перша ступінь ракети, яка виводить її на орбіту, - я вже її майже вивів. І мені треба зайнятись чимось серйозним.

ВВС: Наприклад?

Андрій Богдан: Наприклад, вибори мера (сміється).

Ні, я шуткую, звичайно.

Але чому б і ні? (сміється)

Такой весёлый парень!

ВВС: Коли у президента буде повноцінна прес-конференція, а не інтерв'ю "Теслі" чи актору з очевидно прописаними наперед питаннями і відповідями, красиво змонтоване і таке інше?

Андрій Богдан: Коли суспільство буде вимагати такої прес-конференції, ми її дамо. Поки що суспільство хоче напряму спілкуватися з президентом, без посередників. І ми робимо виключно те, що хочуть громадяни України, а не деякі дуже поважні журналісти, яких ми дуже поважаємо, але...

Обществом, по ходу, можно прикрыть всё.

А это ответ на мой давний вопрос в связи с "розыгрышем" по увольнению Богдана:

ВВС: Ви усвідомлюєте, що ви зіпсували стосунки Офісу президента чи принаймні частини його працівників з багатьма серйозними і, можливо, навіть лояльними до вас журналістами?

Андрій Богдан: Серйозно? (сміється)

Я вважаю, що ми нічого не зіпсували. Це абсолютно правдива історія, частина з якої вийшла в ефір. Нам немає сенсу щось придумувати.

Таки нет.
Спасибо.
А знаешь, всё ещё будет уже было...

Солоха

Сообщение Солоха » Чт сен 19, 2019 11:58 am

Изображение

ХорошаЯ

Сообщение ХорошаЯ » Чт сен 19, 2019 12:18 pm

Радует одно, что "наш найкращий"(с) /зачеркнуто/
что наш не гэбист - а то б малы через пару лет своего Владимира не-Владимировича.
Не, ну может еще поднатореет - учителя-то, как на подбор.
Посмотрим, как он уйдет через пять лет (если не вынесут или останется откуда выносить) - может, "уговорят" остаться))).

_igor

Сообщение _igor » Чт сен 19, 2019 2:57 pm

Пишут, что во втором чтении приняли законопроект, в который вернули госзакупки лекарств через международные организации. "Голос" эту медальку себе на пиджак вешает

Все вышесказанное является моим личным мнением. ИМХО, короче.

Дурной голова

Сообщение Дурной голова » Чт сен 19, 2019 8:44 pm

_igor писал(а):Пишут, что во втором чтении приняли законопроект, в который вернули госзакупки лекарств через международные организации. "Голос" эту медальку себе на пиджак вешает

ну если за поправку - медаль, то инициатором всего законопроекта https://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/web ... 3511=66307 вообще Героев давать надо - все кстати со Слуги народа.
Новость Игоря шире https://lb.ua/economics/2019/09/19/4377 ... akona.html посмотрим что получится. с Прозорро тоже нормально задумывалось.

_igor

Сообщение _igor » Чт сен 19, 2019 9:00 pm

Там суть в том, что именно в медицине госзакупки проводятся через международные организации, что позволило Супрун покупать лекарства в некоторых случаях дешевле в 70 раз. А при первом чтении эту норму исключили, отсюда и кипиш по поводу возврата к старым схемам.
Все вышесказанное является моим личным мнением. ИМХО, короче.

Дурной голова

Сообщение Дурной голова » Чт сен 19, 2019 9:09 pm

_igor писал(а):Там суть в том, что именно в медицине госзакупки проводятся через международные организации, что позволило Супрун покупать лекарства в некоторых случаях дешевле в 70 раз. А при первом чтении эту норму исключили, отсюда и кипиш по поводу возврата к старым схемам.

отлично. все молодцы

ХорошаЯ

Сообщение ХорошаЯ » Чт сен 19, 2019 9:31 pm

В комментариях много вопросов по существу (о чем и мы здесь говорили), но Милованов "держит паузу"))).

ХорошаЯ

Сообщение ХорошаЯ » Чт сен 19, 2019 9:47 pm

Прозвучала сумма 40тыщ. за гектар - если это соответствует предварительным раскладам, то кто, интересно, купит, например, пять га, если в аренду в год они стоят два мешка зерна и бидон масла?
Это пятьдесят лет отбивать вложения при той же рентабельности (если проценты банку не платить).
И кто подпишет такой кредит?

Дурной голова

Сообщение Дурной голова » Чт сен 19, 2019 10:12 pm

ХорошаЯ писал(а):Прозвучала сумма 40тыщ. за гектар - если это соответствует предварительным раскладам, то кто, интересно, купит, например, пять га, если в аренду в год они стоят два мешка зерна и бидон масла?
Это пятьдесят лет отбивать вложения при той же рентабельности (если проценты банку не платить).
И кто подпишет такой кредит?

На некоторые свои вопросы Вы получите ответы слегка обдумав, например, эту инфу
 за реалізаційної ціни в 8800 - 9040 грн/т без ПДВ соняшник залишається однією із найрентабельніших культур. Навіть за середньої врожайності в 2 т/га за реалізаційної ціни у 8800 грн/т виручка складає 17600 грн/га. За витрат у 11 000 грн/га чистий дохід складе 6600 грн/га. Відповідно, рентабельність виробництва буде 60% (6600/11000*100).

Наприклад, рентабельність виробництва кукурудзи за середньої урожайності в 5,4 т/га та реалізаційної ціни 4000 грн/т без ПДВ становить 34%.

https://superagronom.com/blog/282-renta ... onyashniku

ХорошаЯ

Сообщение ХорошаЯ » Пт сен 20, 2019 12:57 am

Это вы намекаете, что кто-то прям зажрался?

Расчет рентабельности, как я понимаю, на данных 2017 года? И без аренды земли?
Зарплаты уже выросли, как и другие расходники, а цена осталась прежней - пишут везде 8900.
Не знаю, что там учтено в затратах, но прибыльность точно стала меньше.
И должна стать еще меньше - ведь з/п должны расти ого-го, попрёт же всё в рост, конкуренция.
Сколько возьмём, четыре или пять тысяч чистого дохода?
Не будем мелочиться))).
Пять на пятьсот га (500х40000), вычтем на жизнь полмиллиона - на десять лет кредит.
Вычтем на жизнь миллион в год - 13.
Если всё удачно сложится.
А оно не сложится, бо надо соблюдать севооборот.
С полцены посчитаем среднее (3750х500) минус 1 на жизнь - 23 года.
Если четыре и три среднее с га, то платить 20 млн. сорок лет.
Это если ничего не изменится по ходу.

Беспроцентная ссуда на такой срок может стать вообще "шарой" за такое время.
И жопой для кредитора))).
Инфляцию ж, надо думать, оговорят?
Красивый график по ссылке минфина: https://index.minfin.com.ua/economy/index/inflation/

Даже на десять лет подписаться платить по два миллиона в год - серьёзный шаг.
Молодняку это вряд ли будет интересно, а за сорок уже пора думать, чтоб успеть рассчитаться.

Знать бы, что там в затраты заложено - а то еще может всплыть техника в кредит, оборотный капитал в него же и другие фин.обязательства.

ХорошаЯ

Сообщение ХорошаЯ » Пт сен 20, 2019 3:50 am

Прелесть: Зеленский о рынке земли:
phpBB [video]

С четвертой минуты - фейспалм))).
Спичрайтеру, или кто там ему тексты пишет - леща за такие подставы.
Хотелось в смеxyёчки, а получилось...

Но это мелочи.
"Земля принадлежит украинцам. В модели, которую предлагаем мы с правительством - покупать или продавать землю смогут только украинские граждане и украинские компании. Страшилки про китайцев, арабов или инопланетян, которые вывезут нашу землю вагонами – это бред. Земля – это собственность граждан. Но у них, наконец, должно появиться не гибридное, а полноценное право собственности на свою землю. Полноценное – это право владеть, пользоваться и распоряжаться землей", – заявил украинский лидер.
https://www.obozrevatel.com/economics/t ... -zemli.htm

Что он имеет в виду под украинскими компаниями, в контексте того, что земля собственность граждан?
Что украинские компании, покупающие землю, будут принадлежать исключительно украинцам или, как ранее говорил Гончарук, и Милованов выше (про запрет продаж россиянам), украинскими компании считаются просто по месту регистрации?
Кто так развеивает сомнения?)))
Чтоб потом не оказалось, что я не это имел в виду и так не говорил.

"Нам нужно расти на 5-7% в год. Мы открываем рынок земли не сразу. Думали сделать это с 1 июля, но потом проконсультировались с фермерами и решили сделать это с 1 октября", – сказал он.

По словам Гончарука, приобрести землю смогут украинские граждане и компании. "Все это должно происходить на публичных прозрачных торгах", – отметил премьер.

По его словам, в настоящее время правительство работает с НБУ над механизмом удешевления кредитов. "Украина благодаря запуску рынка земли должна расти дополнительно минимум на 2%", – указал Гончарук.

В свою очередь министр финансов Оксана Маркарова отметила, что правительство намерено благодаря данному механизму предоставить фермерам кредитную ставку на уровне 5%.

Также, по словам Гончарука, правительство будет предоставлять малым фермерам часть компенсации процентной ставки по кредитам, чтобы они могли конкурировать за покупку земли с крупными агрохолдингами. По словам Гончарука, правительство осознает, что крупные иностранные компании и агрохолдинги имеют более дешевый ресурс, чем малые фермеры.

"Поэтому за этот год нам надо сделать две важные вещи: поработать, чтобы ставка по кредитам стала значительно меньше. И мы для этого уже работаем с НБУ. Только с начала работы правительства НБУ снизил ставку рефинансирования на 0,5% и в следующий раз он продолжит ту же логику действий. Я рассчитываю, что в следующем году кредитование в гривне будет 11-12% годовых в банках", – заявил Гончарук.

"Мы посмотрим, сколько реально будет стоить ресурс для крупной компании, которая имеет возможность привлекать финансирование за рубежом, оценим этот процент и предоставим на этих же условиях фермеру компенсацию процентной ставки до такого же размера, чтобы они могли конкурировать за покупку земли с крупными компаниями", – добавил премьер.

То есть не совсем бесплатные кредиты?

Кроме того, Кабмин планирует усилить Антимонопольный комитет во избежание монополизации земли.

"Существуют антимонопольные условия, когда в одних руках не может быть сконцентрирован кусок земли 15% на уровне области и 0,5% на уровне страны", – заявил Гончарук.

И двадцать человек смогут скупить практически все земли Запорожской, Днепровской и Харьковской областей.
На деньги от России, отмытые по налоговой амнистии, например.
Или на свои, честно спиzженные у любимой родины.
И год-другой их не обрабатывать - ну, впадлу, леньки.
Страшилка, понятно, но:

Интересное встретилось:

В государственной собственности находится 10,4 млн. га сельхозугодий, из которых 3,2 млн. га - в постоянном пользовании государственных предприятий, учреждений и организаций, 2,5 млн. га - в запасе (не предоставленные в собственность и пользование), остальные - в аренде.

Площадь черноземов в Украине составляет от 15,6 млн. га до 17,4 млн. га, или около 8% мировых запасов.

Площадь сельскохозяйственных земель составляет 42,7 млн. га или 70% площади всей территории страны, а площадь пашни – 32,5 млн. га или 78,4 % всех сельскохозяйственных угодий.
Показатель площади сельхозугодий в расчете на душу населения является самым высоким среди европейских стран и составляет 0,9 га, в том числе - 0,7 га пашни (средний показатель европейских стран - 0,44 и 0,25 га соответственно).

В Украине очень высокий уровень распаханности территории - более 54% (в развитых странах Европы - не превышает 35%).

В Украине насчитывается более 1,1 млн. га деградированных, малопродуктивных и техногенно-загрязненных земель, подлежащих консервации, 143,4 тыс. га земель, требующих рекультивации и 315,6 тыс. га малопродуктивных угодий, нуждающихся в улучшении.

При отсутствии Закона Украины "Об охране плодородии почв", которым должны быть определены действенные механизмы осуществления контроля за качеством используемых почв, и мероприятий по сохранению их плодородия, возникла негативная тенденция потери гумуса. К снижению плодородия почв приводит также нарушение севооборота. В частности, подсолнечник в некоторых областях занимает площадь более 30% пахотных земель. При этом в большинстве случаев культура возвращается на прежнее поле через три года, а рекомендуется через шесть - семь лет.
/кто б сомневался, что все такие вумные))) только я совооборотила год на год)))/

По ссылке еще таблицы, правда второй свежести, 2017:
https://proconsul.com.ua/konsultacii/po ... ainy.print
И не во всем совпадают с текстом.

Скупить весь чернозём можно 20млн.га по 1600$ за 32 млрд. долларов всего?
На сто человек-фирм.
И рОстить там бурьяны [skychno] .

"У нас 42 млн га сельскохозяйственной земли. Это 72% территории Украины. Если продавать, не следует ли спросить у народа Украины, который ею владеет?" – спросила она /Тимошенко/.
"Вы же были в Трускавце!" Ведущая "1+1" разняла в прямом эфире "взорвавшегося" министра Зеленского и Тимошенко
https://www.obozrevatel.com/politics/vy ... shenko.htm

Далее Тимошенко обратилась к предвыборной компании президента Владимира Зеленского, в которой он обещал решать важные вопросы референдумами. Она спросила у Милованова, будет ли референдум по рынке земли.

"Земля будет инструментом, на который будут выдавать залог", – начал Милованов.

"То есть, земля в залог? Покажите мне надежные банки?" – возмутилась она.
[byket]
"Эта земля распродана уже, она взята в аренду. Не перебивайте меня! Может неофициально, но она в аренде. На ней что-то растет. Сейчас поедем и посмотрим, растет или нет. Растет. Кто это посадил?" – обратился он к Тимошенко.

По ссылке видео - Милованов какой-то вообще странный.

Референдум опять замылили))).

Milena

Сообщение Milena » Сб сен 21, 2019 1:09 am

Сегодня, а вернее вчера, в АП были приглашены, находящиеся в оппозиции блоггеры, почти все с АТО за плечами.
Тут собирают их отчёты

Ещё можно Макарука почитать, но там совсем уж кратко.
И на Трегубова ссылка кривоватой вышла, в профиль надо.

P.S. Как по мне, то тупо пытались залепити пельки недовольным и шоб ото поменше калякали в своему фб.
Но так как идиотство у зелёных в крови , то получилось шо получилось. Народ в комментах в ахуе, хотя публика ,оставляющая там комменты и так об этом догадывалась.
Кажется, знаешь о себе все! Так нет же, находятся люди, которые знают о тебе больше.

Milena

Сообщение Milena » Сб сен 21, 2019 1:19 am

Ооо, там ещё веселее было.

ХорошаЯ

Сообщение ХорошаЯ » Сб сен 21, 2019 3:40 am

20.09.19 13:59 Арахамия объяснил нехватку голосов за прослушку для НАБУ и ГБР: Это была спецоперация оппонентов
Часть народных депутатов большинства была дезинформирована коллегами из некоторых политических сил, вследствие чего не хватило голосов для принятия в целом законопроекта, предоставляющего право на прослушку Национальному антикоррупционному бюро (НАБУ) и Государственному бюро расследований (ГБР).
Как информирует Цензор.НЕТ со ссылкой на Интерфакс-Украина, об этом заявил глава фракции "Слуга народа" Давид Арахамия и заверил, что противников законопроекта во фракции больше нет.

"Там было недоразумение. Некоторые политические силы намеренно внесли смуту, дезинформировали. А потому что это касалось лично их, конечно, это было легко сделать. Мы сегодня на собрании фракции это продискутировали. И оказалось, что это была просто спецоперация информационная, психологическая", - сказал Арахамия журналистам в кулуарах парламента в пятницу.

Он уточнил, что причиной недоразумения стала норма о том, что с санкции генерального прокурора, а не Верховной Рады, как это предусмотрено сейчас, возможны будут обыск или досмотр личных вещей, транспорта, жилья, служебного помещения народных депутатов, нарушение тайны их переписки, телефонных разговоров, применение к ним негласных следственных действий.

"Люди сначала использовали отмену депутатской неприкосновенности как лозунг, говорили: смотрите, мы голосовали, мы – "за", зная, что в Уголовном кодексе фактически неприкосновенность осталась. А сейчас, когда мы хотим отменить все, как обещали, они говорят: нет, давайте подождем, подумаем, что мы будем как простые люди ходить, и правоохранительные органы смогут с нами делать то, что они могут делать с обычными людьми", - пояснил Арахамия.

Вместе с тем он сообщил, что фракция "Слуга народа" готова поддержать законопроект №1009 в той редакции, которая была вынесена на второе чтение.

По словам главы фракции, в "Слуге народа" больше нет противников этого законопроекта.

"Были люди, которые были дезинформированы. Они сейчас проинформированы и говорят: да, мы извиняемся, что так случилось", - сказал он.
https://censor.net.ua/news/3149579/arah ... opponentov

0w5EFpI.gif
0w5EFpI.gif (1.75 МБ) Просмотров: 270

ХорошаЯ

Сообщение ХорошаЯ » Сб сен 21, 2019 6:35 am

Спасибо, Милена [cvetochek] .
Из комментариев под постом: https://m.facebook.com/story.php?story_ ... _tn__=%2Cg
IMG_20190921_045759_698.JPG

Хоть опросник пили))).
Кто-то уже так думал?

Тушкан

Сообщение Тушкан » Вс сен 22, 2019 9:01 am

Не знаю почему, но факт - интерес к политике пропал. Совершенно не тянет смотреть новостные каналы. Вчера впервые за очень долгое время посмотрел аж три серии детективного сериала. То ли российского, то ли украинского, но менты украинские были. И даже понравилось. Как-то интереснее там было, чем у этих "Слуг народа".

simple

Сообщение simple » Вс сен 22, 2019 12:28 pm

Тушкан писал(а):Не знаю почему, но факт - интерес к политике пропал. Совершенно не тянет смотреть новостные каналы. Вчера впервые за очень долгое время посмотрел аж три серии детективного сериала. То ли российского, то ли украинского, но менты украинские были. И даже понравилось. Как-то интереснее там было, чем у этих "Слуг народа".

Это сейчас, наверное, эпидемия. :) У меня то же самое. :) Или, может я от Вас через форум заразился. :) А что за сериал? Может мне тоже понравится. :)
P.S. Хотя, как я смотрю, у некоторых здесь есть иммунитет от этой эпидемии. :) А о власть придержащих, как и о всех людях, я составляю свое мнение по результатам их деятельности. Пока никаких результатов я не вижу - не плохих, не хороших. Посмотрим, что будет дальше.

Тушкан

Сообщение Тушкан » Вс сен 22, 2019 7:39 pm

simple писал(а):
Тушкан писал(а):Не знаю почему, но факт - интерес к политике пропал. Совершенно не тянет смотреть новостные каналы. Вчера впервые за очень долгое время посмотрел аж три серии детективного сериала. То ли российского, то ли украинского, но менты украинские были. И даже понравилось. Как-то интереснее там было, чем у этих "Слуг народа".

Это сейчас, наверное, эпидемия. :) У меня то же самое. :) Или, может я от Вас через форум заразился. :) А что за сериал? Может мне тоже понравится. :)

"Неисправимые". Любители суровой правды жизни будут яростно плеваться, но я смотрю на киношные допущения вполне позитивно. Да, когда полковник полиции бывшая проститутка - это чуточку напрягает, да и вообще количество странных людей на квадратный кадр.... Но это ж кино. И местами интересное.

Пред.След.

Вернуться в Политика