-

Солоха
- Зарегистрированный пользователь

-
Солоха » Ср янв 29, 2025 9:11 pm
Дмитро "Калинчук" Вовнянко
Прочитав у ЗМІ що команди "Громадського", "Бігус-інфо" і купа інших грантових проектів вже зараз змушені згорнути частину своїх проектів і припинити виплати співробітникам. Причина - призупинка фінансової допомоги з боку США по лінії USAID та інших організацій грантодавців.
От чесно, регочу - аж лопаюся. Отому самому збиговиську, що просторікувало про "свинарчуків", "мальдіви", підтримувало "редути та міхомайданчик" й писало різну гидоту про Петра Порошенка - несподіввано перекрили фінансовий краник.
І фсьо. Активізм різко зійшов нанівець. Без західних грантів антикорупціонірувати їх вже не тягне. Правда, гарно?
Ну, я ніколи не приховував, що вважаю грантожерів, по-перше, дармоїдами, а по-друге, прихованими медіа-лоббістами які напряму шкодять Україні. Історія "свинарчуків", наприклад, фактично угробила національного автовиробника - цьому стоячи аплодують сузір'я східноєвропейських виробників, не враховуючи росіян і китайців. На пустому місці конкурента позбулися - хіба не гарно? Молодець Бігус?
Знаю, зараз мені скжуть про низку освітніх, гуманітарних та медичних проектів, які зупинилися і які допомагали нашим ветеранам і хворим людям. Я гарно про них знаю. Але я жодного разу не чув обурення всіх цих людей, коли ЗЕ заявляв, мовляв Захід нам мало допомагає. Тепер, коли США позбавили нас цієї муки - населення може насолодитися. І відчути наскільки нам допомагали насправді.
Сидіти на чужій шиї і хизуватися невдячністю - справа звісно приваблива. Єдине лихо, власникові шиї одного дня таке набридне. Схоже, одна з причмин перемоги Трампа на виборах полягає в тому, що американським елітам просто остогидло тягнути на горбу аж таку кількість нахлібників - від яких ще й слова доброго не почуєш.
Не втримаюся, нагадаю. Пригадуєте як збурилося наше населення після слів британського міністра Воллеса, що українцям треба бути більш вдячними Заходу? Схоже збурення українського населення почули - більше не допомагають.
Можна насолоджуватися. Подобається?