Журнал Новое Время назвал пять самых денежных схем в сфере госмедицины, которые уничтожила Ульяна Супрун, чем нажила себе могущественных врагов.

_igor » Пн авг 05, 2019 2:05 pm
Журнал Новое Время назвал пять самых денежных схем в сфере госмедицины, которые уничтожила Ульяна Супрун, чем нажила себе могущественных врагов.

Солоха » Пт авг 30, 2019 11:05 am

_igor » Ср сен 11, 2019 12:03 pm

_igor » Ср сен 11, 2019 1:26 pm
Нарешті вторинка. Які зміни чекають на спеціалізовану медицину у 2020?
8500 грн - за пологи, 19 500 грн - за лікування одного інсульту, 15 800 грн - за лікування інфаркту – саме стільки планує сплачувати Національна служба здоров’я України закладам охорони здоров’я за програмою медичних гарантій у 2020 році. Ці послуги будуть повністю безоплатними для українців, адже вони вже заплатили за медичну допомогу зі своїх податків. Про це під час прес-конференції у Львові 10 вересня повідомив Голова Національної служби здоров’я України Олег Петренко.
Програма медичних гарантій (або гарантований пакет медичних послуг) прийде на заміну псевдобезкоштовній медицині вже у 2020 році. До неї увійдуть послуги первинної, амбулаторно-поліклінічної, стаціонарної медичної допомоги, а також екстреної, паліативної медичної допомоги та реабілітації. Чіткий перелік безоплатних для українців медичних послуг буде відомо після затвердження Державного бюджету на 2020 рік.
Головним фокусом Програми будуть медичні послуги, пов’язані з лікуванням гострого мозкового інсульту, гострого інфаркту міокарда, допомога в пологах і неонатальна допомога, ендоскопічні обстеження, спрямовані на ранню діагностику онкологічних захворювань. Саме за ці послуги НСЗУ буде сплачувати медичним закладам за пріоритетним тарифом, який дозволить пацієнтам отримувати ці послуги безоплатно та відповідної якості.
Аби укласти договір з НСЗУ, закладам потрібно буде стати комунальними некомерційним підприємствами, мати чинну ліцензію, комп’ютери, щоб підключитися до електронної системи охорони здоров’я, необхідне обладнання та персонал. Для укладення договору на надання пріоритетних послуг заклад повинен відповідати вимогам, визначеним НСЗУ.
Олег Петренко, голова НСЗУ: «Національна служба здоров’я працює в інтересах пацієнта. Сьогодні безоплатний перелік послуг доступний на первинці. Далі – буде розширюватися на інші рівні медичної допомоги. Пацієнт користується. НСЗУ платить. Якщо заклад уклав договір з НСЗУ на надання пріоритетних послуг і отримує оплати за цим договором, ніхто в цьому закладі не може вимагати у пацієнта гроші за це. Якщо ж таке відбувається, пацієнт може звернутися на контакт-центр НСЗУ за коротким номером 16 77. Ми вивчимо випадок і за необхідності будемо вживати відповідних заходів. Ми маємо право призупинити оплати і навіть розірвати договір. І я б не рекомендував закладам так ризикувати».
Послуги спеціалізованої медичної допомоги за програмою медичних гарантій можна буде отримати безоплатно тільки за направленням лікаря первинки або лікуючого лікаря. Але є виключення. Без направлення спеціалізовану медичну допомогу відповідно до медичних показань можна буде отримати безоплатно пацієнтам, які звернулися до акушера-гінеколога, стоматолога, педіатра, психіатра, нарколога. Також без направлення безоплатно надається медична допомога при невідкладному стані.
Трансформація системи охорони здоров’я триває, аби досягти універсального охоплення медичними послугами всього населення України.
Пацієнт користується. НСЗУ платить.

_igor » Ср сен 11, 2019 1:27 pm

_igor » Вт сен 24, 2019 9:14 pm
Рішення скоротити бюджет на орфанні захворювання ухвалило нове керівництво МОЗ, а не команда Супрун.
Це визнав у розмові з директоратами МОЗ заступник міністра охорони здоров’я Михайло Загрійчук.

ХорошаЯ » Вт сен 24, 2019 10:23 pm
_igor писал(а):Ну не cуки, не?
https://life.pravda.com.ua/health/2019/09/24/238317/Рішення скоротити бюджет на орфанні захворювання ухвалило нове керівництво МОЗ, а не команда Супрун.
Це визнав у розмові з директоратами МОЗ заступник міністра охорони здоров’я Михайло Загрійчук.

ХорошаЯ » Пт сен 27, 2019 2:51 pm

ЗАЗ » Чт окт 03, 2019 9:17 pm

ХорошаЯ » Ср окт 16, 2019 3:54 am

_igor » Ср окт 16, 2019 7:19 am

_igor » Вс окт 20, 2019 1:16 pm

D1mmon » Пн окт 21, 2019 12:08 pm
_igor писал(а):helsi.me сломали... Летом отключили смс-вход (только восстановление пароля через смс), сейчас оставили восстановление пароля только через почту и то, даже оно не работает. Наш педиатр уже два месяца числится в отпуске, хотя давно уже ведет прием. Видимо не проплачивают сервис. Очень жаль. Но оно понятно - закупки важнее, кому там комфорт пациентов нужен.
![твёрдолоб [tverdolob]](https://forum.zap.zp.ua/images/smilies/re/fool2.gif)

_igor » Пн окт 21, 2019 12:11 pm

_igor » Ср ноя 27, 2019 3:37 pm

_igor » Пт ноя 29, 2019 2:23 pm
Бабахи в нашей редакции умею устраивать не только я.
У нас весь коллектив под это заточен)
Вот, например наша замечательный замред Вика Герасимчук. Она пишет о медицине и социалке больше десяти лет. Причём круче, чем я о политике.
Поэтому ничего удивительного в том, что именно ей Олег Петренко, уже бывший глава службы Нацздоровья, дал своё первое и единственное интервью после отставки, нет).
Собственно, о самой отставке; о том, что происходит сейчас в Минздраве; лучше ли было при Супрун и каково будущее медреформы.

_igor » Пт дек 06, 2019 1:38 pm
Вчора вони перейшли межу, яку я для себе ставила.
До кінця року я залишу міністерство разом із практично усією своєю командою. Причина - ціннісні і світоглядні розбіжності, які роблять неможливою подальшу роботу в МОЗ.
Це були дуже непрості 100 днів. #перехідні_віки плавно перетекли в #зашквари_мозу, а вчора це перетворилося на #хроніки_дна.
В обід майже_державний_секретар МОЗ (документи на її призначення без випробувального терміну вже надіслані в Кабмін) зателефонувала системним адміністраторам сайту (це одне із державних підприємств МОЗу) та сказала, що у них є 5 хвилин, щоб із сайту зникли абсолютно всі згадки про попередню політичну команду - новини, фотографії, відео - абсолютно все. Про це відразу написали у вотсап групі міністерства та проінформували пресслужбу (тобто мене, хаха), як відповідальних за контентний вміст сайту.
Можливо, хтось щось не так зрозумів і просили зовсім не про це, але доручення нікому не здалося дивним. Ще на першому чи другому тижні роботи цього міністра мене примусили переписувати ВСІ протоколи міжнародних зустрічей та довідки про попередню співпрацю, щоб ніде не було згадано прізвища Супрун, «бо Зоряна нервує»
Системні адміністратори виконали доручення державного секретаря, всі посміялися з чергової істерики, пішли працювати далі.
О 9 вечора надійшло наступне доручення: розмістити на Фейсбуці міністерства #антифейк повідомлення, нібито відбувся технічний збій і всі новини з сайту пропали випадково, і ось вже сервер відремонтовано та все знову працює. Це відверта брехня, про яку знає все міністерство. Я попередила, що якщо вони примушують мене брехати на сторінці міністерства, на своїй сторінці і розповім правду.
Вранці це добили «офіційним» повідомленням про технічні роботи на сайті, яке повісили вчорашньою датою. Але у адмінці видно, що повідомлення опубліковано вже після новин, які ми вішали на сайт вдень (пруф скрін в коментарях).
Це вже не перша спроба підставити своїх підлеглих та прикрити черговий свій факап «поганими державними службовцями». За 100 днів уряду нас лякали аудитом і перевірками, натравлювали на мене СБУ, погрожували тітушки, підсовували підсадних співробітників, давали нереалістичні доручення, що протирічать одне одному... Жодного разу моя команда не відмовилася виконувати свій обов’язок державних службовців та виконувала всі найнедолугіші завдання.
Але заходити у найскладнішу реформу країни з керівництвом, яке замість підтримки і побудови команди думає лише про власне крісло - це було б прикрим самогубством.
Працювати з тим, хто примушує тебе брехати країні - це приниження власної гідності та професійності.
Вже 3 місяці в міністерстві немає затвердженого розподілу повноважень між заступниками міністра. Відсутні стратегічні напрямки та пріоритети, через це відбувається постійний хаос. Міністр щиро вважає, що 1 квітня вона «закінчить з реформою» і почне займатися іншими справами
Всі зусилля направлені лише на підписання документів, не усвідомлюючи важливості реалізації обраних стратегій, їх правильної комунікації та втілення в життя.
Паралельно міністерство обростає все більшою кількістю персонажів з неоднозначною репутацією, які чекають на можливість відірвати шматочок державного бюджету: Тодуров, Запорожан, Амосова, Довганчин, Хобзей, Рижак, Чумак та інші прекрасні люди, про яких я розповідала у попередніх постах.
Днями нам призначать державного секретаря, про виграш якого на конкурсі було відомо ще до його початку. Не дивлячись на обіцянки Олексій Гончарук - Прем'єр-міністр України та Olexandr Starodubtsev про перезавантаження, оновлення, сильний та чесний конкурс, до нас призначають екс-держслужбовця із найбільш корумпованого державного органу.
Вчора мене ознайомили із результатами щорічного оцінювання (який вони називали «аудитом») - оцінка за виконання всіх завдань позитивна, але за поведінку «2» Тобто чергове звинувачення у непрофесійності і ще чомусь, що мали би довести аудити та силові органи, розбите вщент.
Вони не змогли вигнати нас силою, погрозами чи залякуваннями, але змогли своєю тупістю і ницістю.
До кінця року я залишу міністерство разом із практично усією своєю командою. Вони так само не можуть більше терпіти постійні приниження та неадекватність того, що тут відбувається. При цьому вони залишаться у реформах та будуть розбудовувати державу в інших держорганах, де цінуватимуть їх професійність, відповідальність та ініціативність.
Шкода, що Прем'єр-міністр, не дивлячись на всі сигнали, продовжує вірити брехні про «продовження реформи».
Сподіваюся, у нас ще буде можливість повернутися та зробити ті зміни, на які заслуговує народ України.

_igor » Пт дек 06, 2019 1:39 pm

_igor » Ср дек 18, 2019 5:17 pm
Дрогобицькі медики перекрили рух на вулиці Володимира Великого, вимагають виплати зарплати !!!
Стрім з місця події.

Milena » Вт дек 24, 2019 12:01 pm