Новости экономики

simple
Зарегистрированный пользователь

Re: Правила поведения

Сообщение simple » Пн ноя 19, 2018 2:52 pm

Солоха писал(а):Те, що безкоштовний газ буває лиша в пастці. Ми з цієї пастки, обдираючи боки, вилазимо - але це дуже некомфортно, тому хочетьсятаки в неї повернутися, а там вже якось буде. Бандера сказав краще - хто між свободою та хлібом вибере хліб, втратить і те, і інше. У 1918 вибрали хліб (земля крестьянам, фабрики рабочим), через 15 років їли власних дітей.

У Вас на газе свет клином сошелся? Никто не требует бесплатного газа. Кроме газа существуют еще и другие товары первой и не первой необходимости, цены на которые существенно выросли. А Вы знаете реальную себестоимость газа украинской добычи?

Солоха

Сообщение Солоха » Пн ноя 19, 2018 4:55 pm

simple писал(а):У Вас на газе свет клином сошелся? Никто не требует бесплатного газа. Кроме газа существуют еще и другие товары первой и не первой необходимости, цены на которые существенно выросли. А Вы знаете реальную себестоимость газа украинской добычи?
Ціна виросли, оскільки в 2014 був фактично об'явлений дефолт, і всі знають, чому. Ціна газу зараз одне з найбільш гострих питань. Реальної собівартості українського газу зараз не знає ніхто, і оті 90 баксів - перепрошую, вони не обгрунтовані. Оскільки Нафтогаз був збитковим, обладнання з 2008 року не поновлювалось (бачила фото, на жаль, зараз в мережі їх знайти не можу, тому це пропускаємо), нові свердловини не розроблювалось, і, наскільки відомо, у штаті був аж один геолог. Тобто дешевий український газ - це розпродажа майна банкрута. Але, припустимо, всі сіли й порахували, що собівартість українського газу, наприклад, 100 доларів, а на ринку 200. Тобто соціальна справедливість вимагає дешевого газу для своїх - така собі реалізація планового обсягу за фіксованою ціною. Це вже в історії було, продразверстка називалося. Але Ленін такі-сякі універститети пройшов, роботи економістів читав - відмінив її і ввів НЕП, відразу ринок ожив. Правда, потім ефективний менеджер зробив свої корективи, і скільки ми ще тоді після цього хліб закупали,хто пам'ятаяє? Історія в основному вчить, що вона нічому не вчить. Дайош соціальну справедивіст,. і все!! А соціальна справедивість у чистому вигляді - це карткова система. Приклад -Венесуела і Туркменістан. Хочете таке?

simple

Сообщение simple » Вт ноя 20, 2018 12:30 am

Солоха писал(а):
simple писал(а):У Вас на газе свет клином сошелся? Никто не требует бесплатного газа. Кроме газа существуют еще и другие товары первой и не первой необходимости, цены на которые существенно выросли. А Вы знаете реальную себестоимость газа украинской добычи?
Ціна виросли, оскільки в 2014 був фактично об'явлений дефолт, і всі знають, чому. Ціна газу зараз одне з найбільш гострих питань. Реальної собівартості українського газу зараз не знає ніхто, і оті 90 баксів - перепрошую, вони не обгрунтовані. Оскільки Нафтогаз був збитковим, обладнання з 2008 року не поновлювалось (бачила фото, на жаль, зараз в мережі їх знайти не можу, тому це пропускаємо), нові свердловини не розроблювалось, і, наскільки відомо, у штаті був аж один геолог. Тобто дешевий український газ - це розпродажа майна банкрута. Але, припустимо, всі сіли й порахували, що собівартість українського газу, наприклад, 100 доларів, а на ринку 200. Тобто соціальна справедливість вимагає дешевого газу для своїх - така собі реалізація планового обсягу за фіксованою ціною. Це вже в історії було, продразверстка називалося. Але Ленін такі-сякі універститети пройшов, роботи економістів читав - відмінив її і ввів НЕП, відразу ринок ожив. Правда, потім ефективний менеджер зробив свої корективи, і скільки ми ще тоді після цього хліб закупали,хто пам'ятаяє? Історія в основному вчить, що вона нічому не вчить. Дайош соціальну справедивіст,. і все!! А соціальна справедивість у чистому вигляді - це карткова система. Приклад -Венесуела і Туркменістан. Хочете таке?

1. А можно поподробнее про объявленный дефолт 2014 года?
2. Что конкретно Вы хотите доказать?

Солоха

Re: Новости экономики

Сообщение Солоха » Вт ноя 20, 2018 8:25 am

Доводити я нічого якраз не хочу. А про газ - ось свіженька ілюстрація з ранкових новин
Изображение
За даними “Укртрансгазу”, з початку року (за 321 добу) в Україні видобуто 18,3 млрд. куб. м газу (в середньому 56,99 млн куб. м/добу).

“Середньодобовий показник 59 млн. куб. м/добу (відповідає річному 21,5 млрд. куб. м) є найвищим значенням за останні як мінімум чотири роки, з моменту втрати контролю над добувними активами в Криму через анексію півострова Росією”, – повідомляє видання.

http://texty.org.ua/pg/news/textynewsed ... gnuv_rivna
Все дуже просто - пішла вигідна ціна, зростає добуток, галузь розвивається. Ціна регулюється - добуток падає, обладнання консервується, спеціалісти переходять на іншу роботу, газ закупається в когось іншого
Про 2014 рік
Изображение
Формально про дефолт не оголошували, але стрибок валюти всі пам'ятають добре. Ясна річ. ціни зросли і не могли не зрости

simple

Сообщение simple » Вт ноя 20, 2018 8:54 am

Солоха писал(а):Доводити я нічого якраз не хочу.
Формально про дефолт не оголошували, але стрибок валюти всі пам'ятають добре. Ясна річ. ціни зросли і не могли не зрости

1. Если Вы не хотите ничего доказать, то чего мы тратим время?; Вы - на бессмысленные вбросы, а я - на пустые разговоры.
2. То есть про дефолт Вы сбрехали. Или Вы не понимаете разницу между скачком валюты и дефолтом. :-)

Солоха

Сообщение Солоха » Вт ноя 20, 2018 9:33 am

Полегше з епітетами. Дефолт означає відмову держави виконувати платіжні зобв'язанняі. Як засіб уникнути цього, було проведено ряд заходів, один з яких отой самий долар по тридцять. Якщо вам такі дрібниці не цікаві, то й не марнуйте час, зосередьтесь на соціальній справедливості. А кому важливі реальні показники, а не емоціїї, ось вам ще один "бессмысленный вброс" - біржові ціни на український газ влітку , можете порівняти зі "справедливою ціною" на білбордах
https://www.ueex.com.ua/presscenter/new ... -20072018/
Изображение

simple

Сообщение simple » Вт ноя 20, 2018 10:02 am

Солоха писал(а):Полегше з епітетами. Дефолт означає відмову держави виконувати платіжні зобв'язанняі. Як засіб уникнути цього, було проведено ряд заходів, один з яких отой самий долар по тридцять. Якщо вам такі дрібниці не цікаві, то й не марнуйте час, зосередьтесь на соціальній справедливості. А кому важливі реальні показники, а не емоціїї, ось вам ще один "бессмысленный вброс" - біржові ціни на український газ влітку , можете порівняти зі "справедливою ціною" на білбордах
https://www.ueex.com.ua/presscenter/new ... -20072018/

1. Так был дефолт в 2014? Подсказываю варианты ответа 1- да, 2 - нет.
2. Зачем Вы вбрасываете не имеющие отношения к теме и никого не интересующие графики? Тем более, что Вы пишете, что ничего не хотите доказать. :-)

Солоха

Сообщение Солоха » Вт ноя 20, 2018 10:54 am

Спокійніше, будь ласка.
1. Нагадую, що я написала "оскільки в 2014 був фактично об'явлений дефолт". Різницю між фактично і офіційно вам, думаю, пояснювати не треба. Ні, офіційно він об'явлений, звичайно, не був, а по факту платіжні зобов'язання проводити було неможливо. Зростання цін не тільки на газ, про яке ви говорили, відбулось саме на тлі цих явищ.
2. Тема спеціалізована, і публікація економічних показників в ній- це аж ніяк не "вкиди". Графічна інформація сприймається краще. Якщо вас це не цікавить - значить, не читайте.
А по суті - вас образило те, що я не підхопила тему, як важко живеться тим, кого грабує наша влада. Те, що влада не краде, я стверджувати не буду - вона скрізь краде, навіть там, де за це розстрілюють. Але реалізація заклику негайно підняти соціальні стандарти - найкоротший шлях до повного краху. До речі, маю імху, що Янукович втік не тому, що майдана злякався. а тому, що казначейство спорожніло (знову слово "дефолт"), а грошу йому більше ніхто б не дав

simple

Сообщение simple » Вт ноя 20, 2018 11:28 am

Солоха писал(а):Спокійніше, будь ласка.
1. Нагадую, що я написала "оскільки в 2014 був фактично об'явлений дефолт". Різницю між фактично і офіційно вам, думаю, пояснювати не треба. Ні, офіційно він об'явлений, звичайно, не був, а по факту платіжні зобов'язання проводити було неможливо. Зростання цін не тільки на газ, про яке ви говорили, відбулось саме на тлі цих явищ.
2. Тема спеціалізована, і публікація економічних показників в ній- це аж ніяк не "вкиди". Графічна інформація сприймається краще. Якщо вас це не цікавить - значить, не читайте.
А по суті - вас образило те, що я не підхопила тему, як важко живеться тим, кого грабує наша влада. Те, що влада не краде, я стверджувати не буду - вона скрізь краде, навіть там, де за це розстрілюють. Але реалізація заклику негайно підняти соціальні стандарти - найкоротший шлях до повного краху. До речі, маю імху, що Янукович втік не тому, що майдана злякався. а тому, що казначейство спорожніло (знову слово "дефолт"), а грошу йому більше ніхто б не дав

Из википедии -
Дефолт обозначает невозможность выполнения заемщиком своих обязательств.
Технический дефолт — это ситуация, когда заёмщик не выполняет условия договора займа, но физически он этот договор может выполнить в будущем.

1. Итак, вопрос - Какие обязательства и перед кем не выполнила Украина в 2014 году?
2. Вы действительно думаете, что макропоказатели экономики интересуют людей больше, чем окружающая действительность?
Меня ничего не обидело, меня рассмешило то, что Вы доказываете гениальность правления Порошенко на основании официально публикуемых макропоказателей. [jgi]
P.S. А денег Януковичу давал Путин, $15 млрд, из них $3 млрд Янукович даже успел забрать, просто Вам ни Янукович, ни Путин почему-то об этом не сказали. :-)

Солоха

Сообщение Солоха » Вт ноя 20, 2018 11:34 am

Дякую, про те, що простим людям макропоказники незрозумілі й нецікаві, я в курсі. Але це не значить, що на них можна не дивитися. а то вийде "Путін дав Януковичу і нікому не сказав". А щодо мого доведення "геніальності Порошенка" - це вже ваші фантазії. Те, що динаміка економічного розвитку України в цілому позитивна, хоч і повільна - це як раз не моя думка, це висновки міжнародних експертів. Думаю, вони вам теж не цікаві або навіть смішні. Маєте право. На все добре, більше в цей срач не втягуюсь.

simple

Сообщение simple » Вт ноя 20, 2018 11:38 am

Солоха писал(а):Дякую, про те, що простим людям макропоказники незрозумілі й нецікаві, я в курсі. Але це не значить, що на них можна не дивитися. а то вийде "Путін дав Януковичу і нікому не сказав". А щодо мого доведення "геніальності Порошенка" - це вже ваші фантазії. Те, що динаміка економічного розвитку України в цілому позитивна, хоч і повільна - це як раз не моя думка, це висновки міжнародних експертів. Думаю, вони вам теж не цікаві або навіть смішні. Маєте право. На все добре, більше в цей срач не втягуюсь.

Вы так и не ответили на вопрос - Какие обязательства и перед кем не выполнила Украина в 2014 году? :-)

ЗАЗ

Сообщение ЗАЗ » Вт ноя 20, 2018 11:45 am

Реструктуризация выплат по предыдущим долгам, Яценюком и Яресько, я лично расцениваю как технический дефолт. Фактически платить то было нечем.
«Таков наш век: слепых ведут безумцы.»

Солоха

Сообщение Солоха » Вт ноя 20, 2018 11:48 am

Я вже відповіла на ваші пересмикування. Хочете потролити? Як небудь іншим разом, на сьогодні годівля закінчена. Успіхів!

simple

Сообщение simple » Вт ноя 20, 2018 11:57 am

ZAZ писал(а):Реструктуризация выплат по предыдущим долгам, Яценюком и Яресько, я лично расцениваю как технический дефолт. Фактически платить то было нечем.

Насколько я помню, это было в 2015.
Мне даже стало интересно, чем технический дефолт отличается от реструктуризации долга.
Последний раз редактировалось simple Вт ноя 20, 2018 12:02 pm, всего редактировалось 1 раз.

simple

Сообщение simple » Вт ноя 20, 2018 11:58 am

Солоха писал(а):Я вже відповіла на ваші пересмикування. Хочете потролити? Як небудь іншим разом, на сьогодні годівля закінчена. Успіхів!

Как только Вы напишете подобные глупости, обязательно. [jgi]

ХорошаЯ

Сообщение ХорошаЯ » Вт ноя 20, 2018 4:19 pm

"Все дуже просто - пішла вигідна ціна, зростає добуток, галузь розвивається. Ціна регулюється - добуток падає, обладнання консервується, спеціалісти переходять на іншу роботу, газ закупається в когось іншого" -
74% - газ государственной добычи.
По какому праву оно может законсервировать оборудование и отказаться добывать?
А знаешь, всё ещё будет уже было...

simple

Сообщение simple » Вт ноя 20, 2018 5:05 pm

ХорошаЯ писал(а):"

Чтобы сохранить недра Родины для потомков. :-)

ХорошаЯ

Сообщение ХорошаЯ » Вт ноя 20, 2018 5:11 pm

simple писал(а):
ХорошаЯ писал(а):"

Чтобы сохранить недра Родины для потомков. :-)

Своих.
Место у государственной сиськи передать по наследству).

А серьезно, причина хорошая, только не про деньги, о которых речь [nexnau] .

Солоха

Сообщение Солоха » Вт ноя 20, 2018 7:50 pm

ХорошаЯ писал(а):"Все дуже просто - пішла вигідна ціна, зростає добуток, галузь розвивається. Ціна регулюється - добуток падає, обладнання консервується, спеціалісти переходять на іншу роботу, газ закупається в когось іншого" -

Оскільки працювати у збиток ніхто не буде (а Нафтогаз був у збитках до певного періоду), видобуток призупиняється. Так само, як і заводи найроздержавніші закриваються із-за збитків і боргів по зарплаті, обладнання розпродається або консервується.

ХорошаЯ

Сообщение ХорошаЯ » Вт ноя 20, 2018 8:51 pm

Солоха писал(а):
ХорошаЯ писал(а):"Все дуже просто - пішла вигідна ціна, зростає добуток, галузь розвивається. Ціна регулюється - добуток падає, обладнання консервується, спеціалісти переходять на іншу роботу, газ закупається в когось іншого" -

Оскільки працювати у збиток ніхто не буде (а Нафтогаз був у збитках до певного періоду), видобуток призупиняється. Так само, як і заводи найроздержавніші закриваються із-за збитків і боргів по зарплаті, обладнання розпродається або консервується.

Нет, не то же самое.
Газ - продукт первой необходимости и по конституции принадлежит всем гражданам.
И регулировать цену на него, путем точных подсчетов себестоимости, накладных расходов и дальнейшей разведки и выработки - задача государства. В этом вопросе не может быть никакой рыночной цены, если речь не идет об экспорте.
Невыгодно - это если свой газ добывать дороже, чем покупать импортный, что не так.
Цена должна быть объективной, а не предполагать сотни процентов дохода государства - потому что продают газ гражданам.
И то, что богатые должны платить за него больше, чем бедные - бред.
Обеспеченный человек такой же гражданин и имеет на недра те же права, что и ограниченный в средствах.

Пред.След.

Вернуться в Экономика