Так, я завтра теж не йду під КСУ.
Тому і зникли всі наші пости про це.
Це не тому, що ми щось робимо неправильно. Або будь хто з тих, хто вас туди кликав - робив щось неправильно, або був нещирим.
Більш того - кожен може робити так, як він вирішив.
Але.
Є всі підстави припускати, що нашими ж руками саме зараз намагаються вдарити по нас же. І по тому, що ми намагаємося захистити.
Все що сталося з КСУ - вимагає реакції і протидії.
Але не тоді, коли на наших плечах можуть протягнути щось абсолютно протилежне тому, що хочемо ми.
Ми все зробимо як треба, і вчасно. Ані судді, ані чиновники не матимуть можливості безкарно творити беззаконня, і заробляти на торгівлі країною. Однозначно. Ніхто не поставить під загрозу безвіз, або наші стосунки із цивілізованим світом. Ніхто не зможе згорнути протидію корупції - однозначно.
Але те, що зараз треба взяти паузу, і розібратися, де нас хочуть підставити - теж однозначно.
Не розслабляйтеся. Не нервуйте. Ми в найближчий час будемо мати повну ясність - хто і в чому хоче нас поюзати. І як обдурити.
А слідом за цим - ми будемо діяти, обіцяю. І не дамо жодного шансу нас використати на шкоду країні.
Іноді, вчасно зупинитися і розібратися - правильніше, ніж кидатися в атаку. Особливо, якщо тебе чекає засідка.
Але ми все зробимо правильно.
Маю надію, що всі це побачать.
Маю надію, що всі все зрозуміють.
UPD: З моменту появи цієї публікації події почали розвиватися стрімко.
Зеленський заявив про "перезавантаження КСУ" з гнівними соплями про "неприпустимість відриву від Європи".
Про участь в "гнівному протесті" під КСУ заявили бабусині бунтарі Парасюк, Шабунін, Соболєв. Напевно, до ранку збереться весь редутний комплект з пісочниці Ігоря Валерійовича.
Ви ще нічого не підозрюєте, так?
Я не маю права дорікати нікому з тих, хто вийшов під КСУ. Я поважаю рішення кожного з них.
Я знаю, що більшість з них там абсолютно щиро. Там багато моїх друзів, там сотні тих, кого я знаю і поважаю.
Просто так буває. Коли ти говориш - по цій дорозі йти не можна. Там міни. Тому що такі у тебе невтішні результати аналізу ситуації, помножені на інформацію.
Але всім дуже хочеться йти. І від тебе вимагають незаперечних доказів, і карти мінних полів. Ім'я та послужний список того, хто дав тобі інформацію. Тобі кажуть, що ту немає табличок «Міни», а значить - все добре.
Потім махають на тебе рукою, дивляться презирливо, як на боягуза або зрадника. І гордо йдуть по цій самій чортової дорозі.
Ти ще щось кричиш їм услід. А потім сідаєш на узбіччя, і приречено чекаєш серії характерних хлопків .
Сюжет з кошмарного сну, звичайно.
Сьогодні так і вийшло. Все відбувається, всупереч нашим спробам попередити, що тут щось не так. Ця дорога теж замінована. Люди, яких я знаю і поважаю зараз під КСУ, разом з ручними бунтарями Коломойського, на тлі швидких подій підготовленого владою сценарію. Вони браво штурмують ворожі позиції. Але не розуміють, що після там піднімуть зовсім чужий прапор. Тріумфуючий Єрмак вустами надягнутого на руку Зе озвучує закон про остаточну узурпацію влади. Тому, що коли вони зжеруть Конституційний суд - вони зжеруть все і всіх.
І все це благословляє аплодуючий Портнов.
Але цього ніхто не хоче бачити.
Теж сюжет з кошмарного сну. А ні. Прямо тут і зараз. Сюрреалізм.
Мене немає під судом. І я вчора пояснив чому.
Але там багато людей таких же як я. З одного боку барикади. Тому, я не можу взяти і відокремити себе від всіх, хто бився разом зі мною за загальне.
Тому я не кажу «ви». Я кажу «Схоже, що МИ в перший раз « робимо це разом з ними».
І коли (дуже скоро) реальність розставить все по своїх жорстких місцях, і стане зрозуміло хто кого зіграв - боюся буде як завжди.
Визнавати свою помилку буде соромно. Тому всі щось придумають. Не як виправити. Як обгрунтувати.
У цьому ми всі досягли успіху. Але тільки заднім числом, на жаль.
Був би я зовсім цинічної потворою - я б взяв попкорну.
Але мені хочеться стакан горілки. Щоб хоч трохи приглушити сором.
Буду радий помилятися. Буває ж чудо?
И оппозиция отказалась участвовать в Президентском законопроекте. Интересно, Вову разводят или он участник? Нездоровая херня какая-то происходит.