ЗАЗ » Чт фев 14, 2019 11:41 am

Эхо » Чт фев 14, 2019 12:20 pm

Ksuxa » Чт фев 14, 2019 1:42 pm

simple » Пт фев 15, 2019 8:15 am
Ksuxa писал(а):Глазки намалювала, чего много лет не делаю, но тут же нужно быть красивой, чтоб паспорт не стыдно было показать

Тушкан » Пт фев 15, 2019 9:17 am

_igor » Чт апр 18, 2019 9:43 am
Система eHealth, яка ще два роки тому здавалася в Україні неможливою, сьогодні успішно працює. Пацієнти вже відчувають ці зміни та з задоволенням використовують надані їм нові можливості.
Сьогодні в Україні вже працюють такі електронні послуги:
Декларації з сімейними лікарями укладають через електронну систему охорони здоров’я
27,3 мільйона українців обрали своїх лікарів та підписали електронні декларації. Це стало можливим завдяки електронній системі охорони здоров’я — eHealth. Також до неї
приєдналися 1879 медичних закладів та понад 24,5 тисячі лікарів.
Ще рік тому ніхто не вірив, що медпрацівники, які ніколи не користувалися комп’ютером, зможуть працювати з електронною системою. Але сьогодні тисячі лікарів спокійно вносять дані в електронну систему. А весь документообіг медзакладів з НСЗУ відбувається електронно.
Запис до лікаря онлайн
Все більше медзакладів пропонують записатися на прийом онлайн, а не чекати під кабінетом в черзі.
Електронні рецепти
За програмою «Доступні ліки» тепер виписують електронні рецепти. Жодних папірців, які можуть погано читатися. Свої ліки можна отримати в сучасний спосіб — за електронним рецептом. До того ж, в будь-якій аптеці по всій країні, яка уклала договір з НСЗУ. А не лише в тому ж районі, де вам виписали рецепт на ліки, як це працювало раніше. http://bit.ly/2UkCIFn
Електронний реєстр інсулінів
У реєстрі зібрана інформація про всіх учасників та складові програми відшкодування вартості інсулінів — кожного лікаря, кожного пацієнта, кожну аптеку, кожен рецепт.
Він дає можливість визначити реальну кількість пацієнтів, яким потрібен інсулін. І
правильно розрахувати потребу у ліках на рівні міста чи області. Більше неможливо вигадувати фейкових пацієнтів та отримувати за них фінансування нібито на інсуліни, як це робили раніше. http://bit.ly/2Pcg1C4
У тестовому режимі запустили:
Електронну медичну картку пацієнта
У тестовому режимі вона доступна сімейним лікарям, терапевтам та педіатрам медзакладів, які підключені до електронної системи охорони здоров’я та мають контракт з НСЗУ. Згодом ваш лікар вноситиме туди найважливішу медичну інформацію при кожному візиті. http://bit.ly/2v7Ayyy
До кінця року планується впровадження електронного направлення на діагностику та до вузькопрофільних спеціалістів.
Також планується запустити в роботу Електронний реєстр листків непрацездатності. Лікарняні листки буде неможливо підробити або купити. Завдяки реєстру оформити лікарняний можна буде значно швидше, крім того — швидше отримати нарахування грошей, які він передбачає.
На сайті НСЗУ запрацювали нові дашборди, де регулярно оновлюється інформація про зміни:
Електронна мапа сімейних лікарів
Мапа усіх закладів, що надають первинну медичну допомогу та лікарів-ФОПів, які уклали договір з Національною службою здоров’я. За допомогою мапи можна знайти сімейного лікаря, найближчу амбулаторію до роботи чи дому, дізнатися скільки декларацій підписав ваш лікар. http://bit.ly/2IonCwV
База даних підписаних декларацій та виплат медичним закладам
Кожен може дізнатися: чи має медзаклад чинний договір з НСЗУ; помісячний розмір виплат медичному закладу за договором із НСЗУ; кількість закладів окремої форми власності у кожній з областей України; кількість оплачуваних НСЗУ декларацій в конкретному закладі, області чи регіоні країни. http://bit.ly/2IEeeVg
Статус укладання договорів з аптеками для програми «Доступні ліки»
Тут можна переглянути стан укладання договорів, а також перелік аптек, в яких відпускають «Доступні ліки»: http://bit.ly/2ZjifED Наразі таких аптек 5779 по всій країні.
Електронні рецепти: виписування і відпуск
На дашборді — вся інформація щодо виписаних та відпущених електронних рецептів за урядовою програмою реімбурсації “Доступні ліки”. https://bit.ly/2PiNlr9
Електронні інструменти в державних органах дають змогу кожному слідкувати за тим, як і куди витрачаються кошти платників податків. Вони висвітлюють всі темні кути системи та виводять мільярди бюджетних грошей із тіні. Крім того, дають зовсім інший обсяг інформації для прийняття ефективних управлінських рішень.
Поступово весь документообіг в системі охорони здоров’я перейде до електронного формату. Кожна зміна має впроваджуватися виважено та якісно, спираючись на найкращу міжнародну експертизу.
Поширюйте цю інформацію і користуйтеся eHealth!

Todd » Чт апр 18, 2019 9:52 am

_igor » Чт апр 18, 2019 9:54 am
Todd писал(а):а порошенко тут причем?

Todd » Чт апр 18, 2019 9:57 am
_igor писал(а):Todd писал(а):а порошенко тут причем?
Ну я считаю, что причем, да, но не вижу в своем посте упоминаний ПА. Так что к чему вопрос? Или тебе уже наш Гарант везде мерещится? )))

_igor » Чт апр 18, 2019 10:00 am
Todd писал(а):_igor писал(а):Todd писал(а):а порошенко тут причем?
Ну я считаю, что причем, да, но не вижу в своем посте упоминаний ПА. Так что к чему вопрос? Или тебе уже наш Гарант везде мерещится? )))
порошенко ж не имеет отношение к кабмину? а если имеет то чего не повышает зарплаты и пенсии?
ну ты ж это постишь с определенным контекстом

Todd » Чт апр 18, 2019 10:05 am
_igor писал(а):Этот пост размещен в теме "Медична, пенсійна, освітня та реформа децентралізації". Но да, я считаю, что Порошенко имеет самое прямое отношение к этим реформам. И я рад, что ты тоже это понимаешь.
Зарплату платят обычно частники. Меня всегда удивляли люди, которые жалуются, что им в условном АТБ платят мало и при этом виноват Порошенко/Гройсман и т.д. Максимум, что может сделать правительство - поднять минималку, что и делается последние несколько лет.

_igor » Чт апр 18, 2019 10:34 am
Todd писал(а):я знаю что порохоботы по всему интернету разносят что порошенко отвечает только за армию и внешнюю политику
каким боком он к мед реформе?
удивляет не удивляет, а меня удивляет каким боком порошенка к мед реформе, той же супрун представители блока порошенки работать не дают нормально
Народные депутаты из фракции "Блок Петра Порошенко" готовы оказать юридическую поддержку Уляне Супрун, отстраненной от должности и.о. министра здравоохранения Украины согласно определению суда, чтобы восстановить ее в должности, заверил заместитель главы этой фракции Сергей Березенко.
"Как народному депутату, мне сложно обсуждать решение суда. Я убежден, что Уляна должна подать апелляционный иск, бороться и защищать свои интересы и интересы государства в суде. Если нужна будет какая-то юридическая помощь от нас, фракции, народных депутатов, мы ее обязательно окажем. Мы – за Уляну Супрун", - сказал он журналистам в кулуарах Верховной Рады во вторник.

_igor » Пт апр 19, 2019 6:22 pm
"В інтерв’ю для РБК-Україна, опублікованому сьогодні, 18 квітня, Володимир Зеленський продемонстрував необізнаність щодо роботи екстреної служби і запуску трансформації охорони здоров’я", - зазначили у МОЗ, чиє повідомлення цитує Укрінформ.
У публікації наводиться пряма цитата Зеленського: "Приймають медичну реформу... Хто взагалі запитав у людей, а як ми з села доїдемо в цю лікарню? Тому що тепер швидка допомога не приїжджає, а у моєї дитини 39, а навіть якщо 37, і ця бабуся з цією онукою, у неї серце стає, до неї не їде швидка допомога, тому що у нас така реформа”.
У цьому зв'язку у профільному міністерстві підкреслюють, що концепція змін у системі охорони здоров’я була розроблена експертами у 2014 році.
"Перед запуском трансформації системи охорони здоров’я і поданням проекту закону до Верховної Ради МОЗ України провело серію консультацій із зацікавленими сторонами (пацієнтами, медиками, керівниками медичних закладів, органів місцевого самоврядування, місцевих адміністрацій) у всіх регіонах країни. У консультаціях, які проводилися в два етапи впродовж року, взяли участь 7,5 тисяч людей. На основі рекомендацій і зауважень було розроблено проект закону і подальший план дій втілення змін. Також з регіонами обговорювали проект концепції трансформації екстреної медичної допомоги", - повідомляють у МОЗ.
У відомстві заявили, що, за даними проведеного у березні соціологічного опитування Київського міжнародного інституту соціології, з 27,3 мільйона пацієнтів, які обрали свого сімейного лікаря, терапевта чи педіатра, 70% задоволені обраним фахівцем.
"Динаміка вибору свого лікаря і рівень задоволення громадян свідчать про підтримку трансформації охорони здоров’я і добре пропрацьований план змін, який реалізує нинішня команда МОЗ України у співпраці з урядом Володимира Гройсмана, місцевою владою, закладами охорони здоров’я, медиками і пацієнтами", - наголосили у МОЗ.
Крім того, зазначається, що правила виклику екстреної медичної допомоги затверджені наказом МОЗ від 1 червня 2009 року № 370, і зміни до цього нормативного акта не вносилися, він є чинним, і саме ним керуються диспетчери швидкої допомоги, приймаючи виклики.
"Трансформація системи екстреної допомоги, що впроваджується урядом Володимира Гройсмана з цього року, зосереджена на тому, щоб усі українці у критичному стані якомога швидше отримали якісну допомогу. Нині понад 70% викликів швидкої - це непрофільні випадки. Екстрена допомога досі обслуговує ці випадки, через що часто не може вчасно надати необхідну допомогу людям у критичному стані, зокрема дітям", - заявили в МОЗ.
При цьому, наголосили у міністерстві, звернення батьків маленьких пацієнтів є екстреним викликом, на який обов’язково приїжджає і приїжджатиме бригада екстреної медичної допомоги. Зокрема, до невідкладних належать стан дітей до 2 років (у тому числі підвищена температура), знепритомнення у дітей чи дорослих, ознаки серцевих нападів та інші стани, які можуть становити загрозу життю.
Водночас, люди у станах, які не загрожують життю (незначне підвищення температури чи тиску без додаткових симптомів, випадки загострення хронічних хвороб тощо) також отримують необхідну допомогу, запевняють у МОЗ. При цьому, якщо на регіональному рівні не визначений механізм надання медичної допомоги в неекстрених випадках, до таких пацієнтів виїжджають бригади екстреної (швидкої) медичної допомоги протягом 1 години з моменту отримання звернення.
"МОЗ України застерігає політиків і зокрема кандидатів у президенти від поширення фейків і дезінформації, адже вони несуть велику відповідальність перед суспільством, лідером якого хочуть стати", - заявили у міністерстві.

_Feya_ » Ср июл 10, 2019 8:19 am

_Feya_ » Ср июл 10, 2019 8:26 am

Todd » Ср июл 10, 2019 8:31 am

Milena » Ср июл 10, 2019 8:34 am

Todd » Ср июл 10, 2019 8:39 am
Milena писал(а):Так до реформы всё то же самое было бы. Врач, анализы на след. день, врач, лечение. Как бы вы обошли этот путь без платных клиник? При чём здесь реформа?

ЗАЗ » Ср июл 10, 2019 9:30 am
_Feya_ писал(а):Удалила месседж. Забыла, что тут нельзя ничего из жизни писать. Надо только копипастить всякую х..ню и обсирать друг друга.
Засим, позвольте откланяться, на этом форуме слишком однобоко, однообразно и для меня мерзко.... удачи.
![плачу [plachu]](https://forum.zap.zp.ua/images/smilies/re/cray.gif)