Медична, пенсійна, освітня та реформа децентралізації

ЗАЗ
Зарегистрированный пользователь

Re: Медична, пенсійна, освітня та реформа децентралізації

Сообщение ЗАЗ » Чт фев 14, 2019 11:41 am

В 2012 году было дополнительное решение ЦИК по разрешению голосовать с просроченным паспортом. Не могу найти действует оно или нет. Если нет, то подойдет загранпаспорт действующий. Или тогда нужно оформлять айди карточку. Иначе можно и не проголосовать. Такие дела Оксана. Прогуляли мы с тобой лето красное.
«Таков наш век: слепых ведут безумцы.»

Эхо

Сообщение Эхо » Чт фев 14, 2019 12:20 pm

Ксюша, расслабтесь!Мой брат ни дня не просрочил вклейку фото в 45, но помурыжили знатно. С октября по февраль был без паспорта и какой-либо справки.и это в стране с т.н. военным положением. У них бывают накладки с компьютерами, летят данные и прочее.

Ksuxa

Сообщение Ksuxa » Чт фев 14, 2019 1:42 pm

Ребят, да честно говоря, я не то что за месяц до Д.р. (кстати сказать, даже и не знала никогда, о том, что и так можно), о паспорте не думала от слова совсем, я как-то и после не вспомнила. Я же не жила с мыслью, что вот в 45, нужно фотку вклеить. У меня других забот в жизни хватает и к тому же, ну реально хреново было. Я случайно вспомнила, уже в больничке. Знаю, на Металле фото до 19-ти. Помчалась к парикмахеру. Стрижка, покраска. Глазки намалювала, чего много лет не делаю, но тут же нужно быть красивой, чтоб паспорт не стыдно было показать Упс! С непонятных причин, в 6 вечера, студия закрыта, хотя на даери до 19. Ладно. На следующий день, после всех экзекуций в больничке, намазюкалась и уже в 4, я на месте. Ура. Работают. Оплатила значится доп. услугу, чтоб фото красивое было, а не как обычно все получаются на паспорт, чуть вынесла мозг фотографу и... счастливая уползла. Приползла через день за фото, в 5 вечера. Хренушки! На двери новая вывеска до 18, но в 5, уже никого нет. Очишуела чуток. Следом выходные и вот в понедельник, я забрала фоточки. В общем, как бедному креститься....

А вообще, я весьма консервативна за частую и посему, часто привязана к некоторым, для меня важным вещам. Вот так и к паспорту своему, где чудесно смотрелись бы " три возраста "Оки - Сан" )))). Ну, вот заморачиваюсь я по этому поводу. Ну, дорога мне первая фотка, как память ибо с ней, связана одна история, для меня очень приятная и важная. Поэтому и дорожу своим паспортом.
Но, это не отменяет и другие мои, вышеизложенные мысли, по поводу втюхивания мне, государством, некачественной, неработающей и ненужной услуги, за мой же счет.

simple

Сообщение simple » Пт фев 15, 2019 8:15 am

Ksuxa писал(а):Глазки намалювала, чего много лет не делаю, но тут же нужно быть красивой, чтоб паспорт не стыдно было показать

Где-то в инете нашел:
Девушки, если на паспорте в 45 хотите хорошо выглядеть, фотографируйтесь для этого в 30. (с) Изображение

Тушкан

Сообщение Тушкан » Пт фев 15, 2019 9:17 am

Сколько ни видел фото из паспорта, ни на одной человек не выглядел так же плохо, как в жизни.

_igor

Сообщение _igor » Чт апр 18, 2019 9:43 am

https://www.facebook.com/ulanasuprun/ph ... 737760980/

Система eHealth, яка ще два роки тому здавалася в Україні неможливою, сьогодні успішно працює. Пацієнти вже відчувають ці зміни та з задоволенням використовують надані їм нові можливості.

Сьогодні в Україні вже працюють такі електронні послуги:

Декларації з сімейними лікарями укладають через електронну систему охорони здоров’я

27,3 мільйона українців обрали своїх лікарів та підписали електронні декларації. Це стало можливим завдяки електронній системі охорони здоров’я — eHealth. Також до неї
приєдналися 1879 медичних закладів та понад 24,5 тисячі лікарів.

Ще рік тому ніхто не вірив, що медпрацівники, які ніколи не користувалися комп’ютером, зможуть працювати з електронною системою. Але сьогодні тисячі лікарів спокійно вносять дані в електронну систему. А весь документообіг медзакладів з НСЗУ відбувається електронно.

Запис до лікаря онлайн

Все більше медзакладів пропонують записатися на прийом онлайн, а не чекати під кабінетом в черзі.

Електронні рецепти

За програмою «Доступні ліки» тепер виписують електронні рецепти. Жодних папірців, які можуть погано читатися. Свої ліки можна отримати в сучасний спосіб — за електронним рецептом. До того ж, в будь-якій аптеці по всій країні, яка уклала договір з НСЗУ. А не лише в тому ж районі, де вам виписали рецепт на ліки, як це працювало раніше. http://bit.ly/2UkCIFn

Електронний реєстр інсулінів

У реєстрі зібрана інформація про всіх учасників та складові програми відшкодування вартості інсулінів — кожного лікаря, кожного пацієнта, кожну аптеку, кожен рецепт.
Він дає можливість визначити реальну кількість пацієнтів, яким потрібен інсулін. І
правильно розрахувати потребу у ліках на рівні міста чи області. Більше неможливо вигадувати фейкових пацієнтів та отримувати за них фінансування нібито на інсуліни, як це робили раніше. http://bit.ly/2Pcg1C4

У тестовому режимі запустили:

Електронну медичну картку пацієнта
У тестовому режимі вона доступна сімейним лікарям, терапевтам та педіатрам медзакладів, які підключені до електронної системи охорони здоров’я та мають контракт з НСЗУ. Згодом ваш лікар вноситиме туди найважливішу медичну інформацію при кожному візиті. http://bit.ly/2v7Ayyy

До кінця року планується впровадження електронного направлення на діагностику та до вузькопрофільних спеціалістів.

Також планується запустити в роботу Електронний реєстр листків непрацездатності. Лікарняні листки буде неможливо підробити або купити. Завдяки реєстру оформити лікарняний можна буде значно швидше, крім того — швидше отримати нарахування грошей, які він передбачає.

На сайті НСЗУ запрацювали нові дашборди, де регулярно оновлюється інформація про зміни:

Електронна мапа сімейних лікарів

Мапа усіх закладів, що надають первинну медичну допомогу та лікарів-ФОПів, які уклали договір з Національною службою здоров’я. За допомогою мапи можна знайти сімейного лікаря, найближчу амбулаторію до роботи чи дому, дізнатися скільки декларацій підписав ваш лікар. http://bit.ly/2IonCwV

База даних підписаних декларацій та виплат медичним закладам

Кожен може дізнатися: чи має медзаклад чинний договір з НСЗУ; помісячний розмір виплат медичному закладу за договором із НСЗУ; кількість закладів окремої форми власності у кожній з областей України; кількість оплачуваних НСЗУ декларацій в конкретному закладі, області чи регіоні країни. http://bit.ly/2IEeeVg

Статус укладання договорів з аптеками для програми «Доступні ліки»

Тут можна переглянути стан укладання договорів, а також перелік аптек, в яких відпускають «Доступні ліки»: http://bit.ly/2ZjifED Наразі таких аптек 5779 по всій країні.

Електронні рецепти: виписування і відпуск

На дашборді — вся інформація щодо виписаних та відпущених електронних рецептів за урядовою програмою реімбурсації “Доступні ліки”. https://bit.ly/2PiNlr9

Електронні інструменти в державних органах дають змогу кожному слідкувати за тим, як і куди витрачаються кошти платників податків. Вони висвітлюють всі темні кути системи та виводять мільярди бюджетних грошей із тіні. Крім того, дають зовсім інший обсяг інформації для прийняття ефективних управлінських рішень.

Поступово весь документообіг в системі охорони здоров’я перейде до електронного формату. Кожна зміна має впроваджуватися виважено та якісно, спираючись на найкращу міжнародну експертизу.

Поширюйте цю інформацію і користуйтеся eHealth!
Все вышесказанное является моим личным мнением. ИМХО, короче.

Todd

Сообщение Todd » Чт апр 18, 2019 9:52 am

а порошенко тут причем?

_igor

Сообщение _igor » Чт апр 18, 2019 9:54 am

Todd писал(а):а порошенко тут причем?

Ну я считаю, что причем, да, но не вижу в своем посте упоминаний ПА. Так что к чему вопрос? Или тебе уже наш Гарант везде мерещится? )))

Todd

Сообщение Todd » Чт апр 18, 2019 9:57 am

_igor писал(а):

Ну я считаю, что причем, да, но не вижу в своем посте упоминаний ПА. Так что к чему вопрос? Или тебе уже наш Гарант везде мерещится? )))

порошенко ж не имеет отношение к кабмину? а если имеет то чего не повышает зарплаты и пенсии?
ну ты ж это постишь с определенным контекстом

_igor

Сообщение _igor » Чт апр 18, 2019 10:00 am

Todd писал(а):
_igor писал(а):

порошенко ж не имеет отношение к кабмину? а если имеет то чего не повышает зарплаты и пенсии?
ну ты ж это постишь с определенным контекстом

Этот пост размещен в теме "Медична, пенсійна, освітня та реформа децентралізації". Но да, я считаю, что Порошенко имеет самое прямое отношение к этим реформам. И я рад, что ты тоже это понимаешь.
Зарплату платят обычно частники. Меня всегда удивляли люди, которые жалуются, что им в условном АТБ платят мало и при этом виноват Порошенко/Гройсман и т.д. Максимум, что может сделать правительство - поднять минималку, что и делается последние несколько лет.

Todd

Сообщение Todd » Чт апр 18, 2019 10:05 am

_igor писал(а):Этот пост размещен в теме "Медична, пенсійна, освітня та реформа децентралізації". Но да, я считаю, что Порошенко имеет самое прямое отношение к этим реформам. И я рад, что ты тоже это понимаешь.
Зарплату платят обычно частники. Меня всегда удивляли люди, которые жалуются, что им в условном АТБ платят мало и при этом виноват Порошенко/Гройсман и т.д. Максимум, что может сделать правительство - поднять минималку, что и делается последние несколько лет.

я знаю что порохоботы по всему интернету разносят что порошенко отвечает только за армию и внешнюю политику
каким боком он к мед реформе?
удивляет не удивляет, а меня удивляет каким боком порошенка к мед реформе, той же супрун представители блока порошенки работать не дают нормально

_igor

Сообщение _igor » Чт апр 18, 2019 10:34 am

Todd писал(а):я знаю что порохоботы по всему интернету разносят что порошенко отвечает только за армию и внешнюю политику
каким боком он к мед реформе?
удивляет не удивляет, а меня удивляет каким боком порошенка к мед реформе, той же супрун представители блока порошенки работать не дают нормально

Бедная Супрун.
https://interfax.com.ua/news/political/564014.html
Народные депутаты из фракции "Блок Петра Порошенко" готовы оказать юридическую поддержку Уляне Супрун, отстраненной от должности и.о. министра здравоохранения Украины согласно определению суда, чтобы восстановить ее в должности, заверил заместитель главы этой фракции Сергей Березенко.

"Как народному депутату, мне сложно обсуждать решение суда. Я убежден, что Уляна должна подать апелляционный иск, бороться и защищать свои интересы и интересы государства в суде. Если нужна будет какая-то юридическая помощь от нас, фракции, народных депутатов, мы ее обязательно окажем. Мы – за Уляну Супрун", - сказал он журналистам в кулуарах Верховной Рады во вторник.

_igor

Сообщение _igor » Пт апр 19, 2019 6:22 pm

По поводу медреформы
http://texty.org.ua/pg/news/textynewsed ... eobiznanyj

"В інтерв’ю для РБК-Україна, опублікованому сьогодні, 18 квітня, Володимир Зеленський продемонстрував необізнаність щодо роботи екстреної служби і запуску трансформації охорони здоров’я", - зазначили у МОЗ, чиє повідомлення цитує Укрінформ.

У публікації наводиться пряма цитата Зеленського: "Приймають медичну реформу... Хто взагалі запитав у людей, а як ми з села доїдемо в цю лікарню? Тому що тепер швидка допомога не приїжджає, а у моєї дитини 39, а навіть якщо 37, і ця бабуся з цією онукою, у неї серце стає, до неї не їде швидка допомога, тому що у нас така реформа”.

У цьому зв'язку у профільному міністерстві підкреслюють, що концепція змін у системі охорони здоров’я була розроблена експертами у 2014 році.

"Перед запуском трансформації системи охорони здоров’я і поданням проекту закону до Верховної Ради МОЗ України провело серію консультацій із зацікавленими сторонами (пацієнтами, медиками, керівниками медичних закладів, органів місцевого самоврядування, місцевих адміністрацій) у всіх регіонах країни. У консультаціях, які проводилися в два етапи впродовж року, взяли участь 7,5 тисяч людей. На основі рекомендацій і зауважень було розроблено проект закону і подальший план дій втілення змін. Також з регіонами обговорювали проект концепції трансформації екстреної медичної допомоги", - повідомляють у МОЗ.

У відомстві заявили, що, за даними проведеного у березні соціологічного опитування Київського міжнародного інституту соціології, з 27,3 мільйона пацієнтів, які обрали свого сімейного лікаря, терапевта чи педіатра, 70% задоволені обраним фахівцем.

"Динаміка вибору свого лікаря і рівень задоволення громадян свідчать про підтримку трансформації охорони здоров’я і добре пропрацьований план змін, який реалізує нинішня команда МОЗ України у співпраці з урядом Володимира Гройсмана, місцевою владою, закладами охорони здоров’я, медиками і пацієнтами", - наголосили у МОЗ.

Крім того, зазначається, що правила виклику екстреної медичної допомоги затверджені наказом МОЗ від 1 червня 2009 року № 370, і зміни до цього нормативного акта не вносилися, він є чинним, і саме ним керуються диспетчери швидкої допомоги, приймаючи виклики.

"Трансформація системи екстреної допомоги, що впроваджується урядом Володимира Гройсмана з цього року, зосереджена на тому, щоб усі українці у критичному стані якомога швидше отримали якісну допомогу. Нині понад 70% викликів швидкої - це непрофільні випадки. Екстрена допомога досі обслуговує ці випадки, через що часто не може вчасно надати необхідну допомогу людям у критичному стані, зокрема дітям", - заявили в МОЗ.

При цьому, наголосили у міністерстві, звернення батьків маленьких пацієнтів є екстреним викликом, на який обов’язково приїжджає і приїжджатиме бригада екстреної медичної допомоги. Зокрема, до невідкладних належать стан дітей до 2 років (у тому числі підвищена температура), знепритомнення у дітей чи дорослих, ознаки серцевих нападів та інші стани, які можуть становити загрозу життю.

Водночас, люди у станах, які не загрожують життю (незначне підвищення температури чи тиску без додаткових симптомів, випадки загострення хронічних хвороб тощо) також отримують необхідну допомогу, запевняють у МОЗ. При цьому, якщо на регіональному рівні не визначений механізм надання медичної допомоги в неекстрених випадках, до таких пацієнтів виїжджають бригади екстреної (швидкої) медичної допомоги протягом 1 години з моменту отримання звернення.

"МОЗ України застерігає політиків і зокрема кандидатів у президенти від поширення фейків і дезінформації, адже вони несуть велику відповідальність перед суспільством, лідером якого хочуть стати", - заявили у міністерстві.

Вот по поводу "скорых" интересная информация. 70% вызовов - непрофильные. Это ж какая нагрузка на врачей.

Солоха

Сообщение Солоха » Вт июл 09, 2019 11:54 am

_Feya_

Сообщение _Feya_ » Ср июл 10, 2019 8:19 am

Удалила месседж. Забыла, что тут нельзя ничего из жизни писать. Надо только копипастить всякую х..ню и обсирать друг друга.
Засим, позвольте откланяться, на этом форуме слишком однобоко, однообразно и для меня мерзко.... удачи.
Последний раз редактировалось _Feya_ Ср июл 10, 2019 9:12 am, всего редактировалось 1 раз.

_Feya_

Сообщение _Feya_ » Ср июл 10, 2019 8:26 am

....
Последний раз редактировалось _Feya_ Ср июл 10, 2019 9:13 am, всего редактировалось 1 раз.

Todd

Сообщение Todd » Ср июл 10, 2019 8:31 am

У кого нет авто, могут вызвать такси. 5 больницей по сути заведует буряк, к нему все вопросы про тараканов и поборы. Походы врачей по домам это не нормально, как развоз скорой по больницам. За 3 дня с вами бы ничего страшного не случилось бы с таким диагнозом.
Ну и как бы МОЗ пляшет от бюджета. Платите с мужем налогов больше и тогда бюджет на МОЗ будет больше, а так у МОЗ на все про все 2000 грн на человека в год.

Milena

Сообщение Milena » Ср июл 10, 2019 8:34 am

Так до реформы всё то же самое было бы. Врач, анализы на след. день, врач, лечение. Как бы вы обошли этот путь без платных клиник? При чём здесь реформа?
Кажется, знаешь о себе все! Так нет же, находятся люди, которые знают о тебе больше.

Todd

Сообщение Todd » Ср июл 10, 2019 8:39 am

Milena писал(а):Так до реформы всё то же самое было бы. Врач, анализы на след. день, врач, лечение. Как бы вы обошли этот путь без платных клиник? При чём здесь реформа?

Хотят чтоб сразу без анализов в больницу ложили и подключали к капильнице.
Чтоб все было побыстрее надо сначала подыскать хорошего семейного врача и подписать с ним договор. Или не трахать мозг ни кому и пользоваться частными больницами. Мы для ребенка вызываем бригаду за 350 грн, сразу приезжают с лекарствами, ставят диагноз и назначают посещение врача.

ЗАЗ

Сообщение ЗАЗ » Ср июл 10, 2019 9:30 am

_Feya_ писал(а):Удалила месседж. Забыла, что тут нельзя ничего из жизни писать. Надо только копипастить всякую х..ню и обсирать друг друга.
Засим, позвольте откланяться, на этом форуме слишком однобоко, однообразно и для меня мерзко.... удачи.

Даже прочитать не успел... [plachu]
«Таков наш век: слепых ведут безумцы.»

Пред.След.

Вернуться в Что нового в Украине?