Тушкан писал(а):Увы, но деньги действительно не пахнут. В этом году убедился неединожды.
К сожалению. И это аксиома. А она, как известно, не требует доказательств.
![скучно [skychno]](https://forum.zap.zp.ua/images/smilies/smile_02/smile269.gif)

Капелька » Пт дек 09, 2022 9:41 pm
Тушкан писал(а):Увы, но деньги действительно не пахнут. В этом году убедился неединожды.
![скучно [skychno]](https://forum.zap.zp.ua/images/smilies/smile_02/smile269.gif)

ЗАЗ » Вт дек 20, 2022 7:15 pm
https://zn.ua/ukr/ECONOMICS/ukrajintsi-zmozhut-bezplatno-otrimati-u-viddilennjakh-ukrposhti-po-pjat-svitlodiodnikh-lamp.htmlЗ 1 січня, у рамках Державної програми із безплатної заміни населенню 50 мільйонів застарілих ламп розжарювання на нові світлодіодні, одна особа зможе обміняти п'ять лампочок. Про це повідомила перший віцепрем'єр-міністр України - міністр економіки Юлія Свириденко під час інформаційного телемарафону.
Лапочки можна буде отримати у відділеннях "Укрпошти".
"Програма буде стартувати з нового року. Це означає, що люди віком від 18 років можуть прийти до "Укрпошти" або залишити свою заявку спочатку на порталі "Дія", а потім прийти до відділення "Укрпошти"", - сказала перший віцепрем'єр-міністр.
"Одна людина може замінити п'ять таких лампочок", - додала вона.
За словами чиновниці, програма матиме достатні часові рамки, щоб кожен бажаючий зміг поміняти лампочки.
"Ми зробимо програму достатньо довгою, щоб всі громадяни України, які мають бажання замінити ці лампочки, могли реалізувати цю можливість. Точно січень, лютий, березень", - сказала вона.
Нагадаємо, Європейський Союз збирається профінансувати придбання близько 30 млн світлодіодних лампочок для України.
50 мільйонів лампочок заощадить 1 ГВт — річний обсяг виробництва атомної електростанції

_igor » Вт дек 20, 2022 8:21 pm

Нет веры. » Вт дек 20, 2022 8:44 pm

Солоха » Вт дек 20, 2022 10:04 pm
Нет веры. писал(а):Не думаю что так много осталось тех старых ламп. Но первый месяц конечно будет очередь на обмен.

_igor » Вт дек 20, 2022 10:24 pm

_igor » Вт дек 20, 2022 10:25 pm
Солоха писал(а):Нет веры. писал(а):Не думаю что так много осталось тех старых ламп. Но первый месяц конечно будет очередь на обмен.
Лампи розжарювання в продажу ще є, але їх у порівнянні зі світлодіодними небагато, при тому,вони частіше перегорають. Тобто ефективність цього проекту... як би це ввічливо сказати... Правда, ідея безкоштовного обміну завжди завойовує маси, незалежно від результату

Солоха » Ср дек 21, 2022 2:06 pm

Капелька » Ср дек 21, 2022 5:26 pm

Капелька » Чт дек 22, 2022 5:26 pm
![сердечко [serdce]](https://forum.zap.zp.ua/images/smilies/re/heart.gif)

flint » Чт дек 22, 2022 6:55 pm

ЗАЗ » Пт дек 23, 2022 7:26 pm
78% громадян вважають, що Україна не має йти на компроміси з РФ заради припинення війни, - опитування
Новини Цензор.НЕТ Суспільство
опитування
За даними опитування Харківського інституту соціальних досліджень, не сумніваються у поверненні всіх тимчасово окупованих територій України 89% громадян.
Про це інформує Цензор.НЕТ із посиланням на ZN.ua.
При цьому ще 6% опитаних радше впевнені у поверненні окупованих території, ніж навпаки. Ще 1% радше не впевнений у деокупації, 2% - сумніваються у поверненні під контроль України окупованих земель. Важко було відповісти на це питання 2% респондентів.
Водночас 78% опитаних вважають, що Україна не має йти на жодні компроміси заради припинення війни. За надання окупованим територіям спецстатусу у складі України висловилися 6%, за відмову нашої держави від членства в НАТО – 4%. Також по 3% респондентів вважають прийнятним надання російській мові статусу другої державної та амністію всіх, хто служив у збройних формуваннях на окупованих територіях. Ще 2% українців вважають, що для припинення розв’язаної Росією війни можна визнати Крим російським. А на думку 1% варто відмовитись від євроінтеграції. При цьому 9% респондентів не змогли відповісти на це питання. В цьому випадку соціологи зазначили, що відповідаючи на питання про компроміси респонденти могли вибрати кілька варіантів, тому сума всіх відповідей перевищує 100%.
Перемогою України над РФ у цій війні для 57% громадян є повернення до наших кордонів 1991 року. Ще для 21% перемогою буде, якщо Україна стане визнаним лідером у Східній Європі. Повернення до кордонів на момент вторгнення РФ 24 лютого назвали перемогою 8% опитаних, ще стільки ж респондентів вказали на розпад РФ на кілька держав. Ще 2% дали іншу відповідь, а 4% - було важко відповісти. Джерело: https://censor.net/ua/n3388901

Milena » Сб дек 24, 2022 12:48 am
А вы как считаете? Я уверен-компромиссы неизбежны.

flint » Сб дек 24, 2022 10:21 am
ЗАЗ писал(а):А вы как считаете? Я уверен-компромиссы неизбежны.

Тушкан » Сб дек 24, 2022 12:44 pm
Milena писал(а):А вы как считаете? Я уверен-компромиссы неизбежны.
Я считаю, что есть четкая параллель между 78% против и процентом занятых территорий. Никто на не оккупированных территориях даже понятия не имеет, что и как это. Мы тоже в том числе. Поэтому против компромиссов. Но если представить себя жителем Бахмута, Лисичанска или Мариуполя, то я не уверенна в своём ответе.

Нет веры. » Пн дек 26, 2022 8:28 am

Солоха » Ср дек 28, 2022 2:40 pm

Retro » Пн янв 02, 2023 4:42 pm
...
Как обменять лампочки?
В Минреинтеграции объясняют, что механизм обмена старых лампочек на новые достаточно прост.
Так, человеку, который решит воспользоваться программой, нужно предварительно оставить заявку в приложении госуслуг "Дія", прийти в отделение "Укрпочты" и обменять пять ламп старого образца на такое же количество светодиодных.
...