Солоха » Сб янв 19, 2019 9:23 am

Добрый доктор » Сб янв 19, 2019 11:26 am

Альбинка » Сб янв 19, 2019 12:11 pm

Солоха » Сб янв 19, 2019 12:43 pm
Добрый доктор писал(а):А Вы ему верите?)
Так даже ролик называется "ложь Путина"...

Солоха » Сб янв 19, 2019 1:24 pm

Солоха » Сб янв 19, 2019 1:26 pm

Тушкан » Сб янв 19, 2019 1:49 pm

Добрый доктор » Сб янв 19, 2019 1:54 pm
Солоха писал(а): До речі, а що це за термін "неофеодалізм" і що він означає? Від вас вперше чую
Феодальна система була побудована так, що за лояльність до сюзерена, васал отримував територію для годування з селянами, землею і замками. Король жалував цілі провінції лордам. Лорди ділили провінції серед баронів та лицарів.
У нас сьогодні так само. Тільки замість провінцій - області України або цілі галузі економіки: теплова та атомна енергетика, видобуток і збут нафти, газу, титану, хімічна промисловість та інші.
Замість графств - державні підприємства чи відомства, тіньовий гральний бізнес, контрабанда чи експорт лісу та ін. Замість лордів та перів - олігархи, міністри та лідери парламентських фракцій.
Помісна шляхта - це сучасні глави обласних та районних адміністрацій, мери та керівники місцевих управлінь поліції, ДФС, СБУ, прокуратури.
Лояльність центральній владі васали мають демонструвати віддаючи частку від нелегальних і напівлегальних потоків "на гору". Або підтримуючи своїм ресурсом на виборах. А ще краще - і перше, і друге.
Відтак, якщо у місцевого феодала виникають проблеми зі своєю територією, йому не забороняється створювати свою маленьку армію, називаючи її "муніципальною міліцією". Або ситуативно наймати тітушок чи бандитів. Для того, щоб розправитись з тими, хто ставить під сумнів право феодала годуватися з території. І годувати свого покровителя-сюзерена.
Звісно, між феодалами трапляються конфлікти. Вони виникають досить часто. Але досить швидко закінчуються порозумінням, ситуативним миром і переділом ресурсів на нових умовах.
Валерій Пекар таку систему стосунків влучно називає "рентою статусу". Коли посада і повноваження фактично перетворюються на приватну власність, коли статус генерує дохід і захищає від законного покарання.
В такій системі, за словами Пекаря, корупція навіть не сприймається як зло, як порушення закону. "А є виконанням обов'язків сюзерена надати васалу поле для годування", - пише він.
Але проблема в тому, що новий феодалізм втягує в себе не лише правлячі класи, наділяючи особливими привілеями суддів, митників, прокурорів, сбушників, міністрів, депутатів чи навіть президента.
Новий феодалізм стримує розвиток нас усіх. Залишаючи Україну в Середньовіччі і висмоктуючи соки з продуктивних сил суспільства. Змушуючи всіх, хто чесно працює, домовлятися з носіями статусів і платити їм феодальний оброк. Від власників бізнесу, які змушені віддавати частку за відшкодування ПДВ. І до водія маршрутки, який працює "в чорну", щоб розплатитися з місцевою мафією і чиновниками.

Солоха » Сб янв 19, 2019 5:17 pm

Солоха » Сб янв 19, 2019 5:21 pm
Тушкан писал(а):Знаете, как один мент бывший говорил. "Мне эти циферки до одного места. Я знаю, что тот-то украл столько-то, и он на свободе. Я знаю, что этот за год слетал раза четыре на отдых за границу при зарплате в 7 000 грн. И он на свободе. Я знаю, что мы этого за вымогательство два раза привлекали. А он свободе. Я знаю, что этот убил одну девчонку. И признал. И сел. И оба - я его встречаю на улице через восемь лет. Оказывается, уже отсидел!"

Добрый доктор » Сб янв 19, 2019 8:13 pm
Зло, когда целые области отдаются на откуп местным элитам (по сути ОПГ). На лицо - феодальная модель управления государством.Солоха писал(а): Поправте, де я не так зрозуміла, але виходить, що територіальна децентралізація - це зло?
Солоха писал(а):І якщо харків'яни задоволені Кернесом (а місто у зразковому порядку, як - то вже інше питання), і вони його обирають, то де саме тут корупція?
Победа Буряка - банальный договорняк. Отсюда и соперник фейковый - Фролов. Согласитесь, какой не слишком умный человек поменяет кресло нардепа на место директора пара и ...овна, постоянно ходящего под статьей, причем за чужие интересы ?Солоха писал(а): Підказую - на виборах Буряка, який забезпечив собі голоси всі пам'ятають як.
Интересно как он поборет то, что фактически возглавил? Это же именно он за пять лет своей каденции выстроил модель, в которой институты государства имеют мало влияния влияния на процессы, которые происходят на местах, где политическое и правовое содержание растворяется в теневом взаимодействии различных элитных групп.Солоха писал(а): виходить, потрібен сильний президент, який візьме владу в свої руки і нещадно всю цю систему поборе.

Тушкан » Сб янв 19, 2019 8:57 pm
Солоха писал(а):Тушкан писал(а):Знаете, как один мент бывший говорил. "Мне эти циферки до одного места. Я знаю, что тот-то украл столько-то, и он на свободе. Я знаю, что этот за год слетал раза четыре на отдых за границу при зарплате в 7 000 грн. И он на свободе. Я знаю, что мы этого за вымогательство два раза привлекали. А он свободе. Я знаю, что этот убил одну девчонку. И признал. И сел. И оба - я его встречаю на улице через восемь лет. Оказывается, уже отсидел!"
Все-то він знає. І прекрасно знає, скільки кому заносили і за скільки відмазували. І все життя в цьому пропрацював. Але ж про це він нічичирк. Ото й усе.

ZpUa » Сб янв 19, 2019 10:09 pm

Солоха » Сб янв 19, 2019 10:34 pm
Добрый доктор писал(а):Все эти бодрые цифры, показатели, бравые рапорта не имеют не малейшего отношения к борьбе с реальной коррупцией и преступностью. Они по сути направлены исключительно на оправдание соответствующими ведомствами своего паразитообразного существования за счет нашего общества.
Добрый доктор писал(а):Зло, когда целые области отдаются на откуп местным элитам (по сути ОПГ). На лицо - феодальная модель управления государством.
Добрый доктор писал(а): Коррупция в том, что он (Кернес) - до сих пор не в тюрьме. Хотя бы по уголовному делу, возбужденному в связи с его причастностью к похищению и избиению сторонников Майдана в январе 2014 года.
А еще вроде было дело, связанное с организацией схемы по хищению 654 га земли Харькова на сумму 4 млрд гривен.
Но Кернес ловко конвертировал свою личную преданность к Порошенко в необязательность ответственности перед законом за совершенные им преступления. И не он один. Достаточно вспомнить Труханова.
Интересно как он поборет то, что фактически возглавил? Это же именно он за пять лет своей каденции выстроил модель, в которой институты государства имеют мало влияния влияния на процессы, которые происходят на местах, где политическое и правовое содержание растворяется в теневом взаимодействии различных элитных групп.

Добрый доктор » Сб янв 19, 2019 11:00 pm
При этой власти нет даже смысла данный вопрос рассматривать. Это как пчелы против меда.Солоха писал(а):
Тобто кримінальні справи не впроваджуються? Це сумно, звичайно. А як ви бачите вихід з цього глухого кута?
Нет. Все остановилось на уровне "вассал моего вассала - не мой вассал". До абсолютной монархии, примерно также, как до Киева раком...Солоха писал(а):Так все ж таки вертикальна модель управління? Замість "феодальної роздробленості", яку я вчила ще по радянських підручниках, як основне зло для держави, така собі монархія, яка буде пильно слідкувати, щоб воєводи на місцях не крали, а замість повішеного призначає іншого?
Тогда давайте еще и Януковича вернем, может и он нам чем поможет. Если конечно нам плевать на им убитых.Солоха писал(а):Ніякої особистої відданості Кернеса Порошенку не може бути за визначенням, і що було в Харкові в 2014 я знаю в перших рук. Якщо це плата за те, що ХНР відміняється, то хрін з ним, Кернесом, хай на волі погуляє.
Какая внешняя политика может быть у государства, которое в силу объективных причин является скорее ее объектом, чем субъектом? Здесь много ума не надо - бобрам понятно, что нужно быть заодно с нашими гарантами и традиционными противниками нашего смертельного врага.Солоха писал(а):А отут не згодна, цю модель плекали і ростили не одне десятиліття і не одну каденцію. І прибирати її треба буде навіть довше. Те, що Порошенко зробив пріорітетом зовнішню політику, я вважаю цілком обгрунтованим, а вибір напрямку - вірним.

Солоха » Сб янв 19, 2019 11:59 pm

Добрый доктор » Вс янв 20, 2019 12:47 am

Солоха » Вс янв 20, 2019 9:27 am
Добрый доктор писал(а):Согласен. Время все расставит на свои места.
Только очень жаль повторно пролюбленный для страны и всех нас шанс.
Третьего уже точно больше не будет...

Тушкан » Вс янв 20, 2019 10:36 am
Добрый доктор писал(а):Согласен. Время все расставит на свои места.
Только очень жаль повторно пролюбленный для страны и всех нас шанс.
Третьего уже точно больше не будет...

Milena » Вс янв 20, 2019 12:25 pm