А ось ще коментар
Олександр Пасховер
У промові посла України у Великій Британії, Валерія Залужного, який виступив у Чатем-Хаус, Королівському інституті міжнародних відносин є одна дуже важлива характеристика. (Одна не означає єдина). От вона:
"Скажіть будь ласка, - питає Залужний у аудиторії - чи є сьогодні секрет, що навколо Росіі об’єдналися Китай, Північна Корея та Іран? Чи хтось вважає що вони об’єдналися проти України? Якщо так, то хай я буду першим хто сумнівається".
Пане генерале, нас вже двоє. Я також підозрюю, що ця вузька коаліція не заради України сіла на такий трансконтинентальний шпагат. І саме на цьому шпагаті брюки розірвуться. Назавжди.
Якщо без метафор та гіпербол, то це дуже важливий посил Світу, який дорікає Україні, що то "ваша війна, а ми лише з доброї волі вирішили вам якось допомогти не впасти, раз уже ви не впали відразу".
Це Третья Світова війна. А може Четверта. Хто їх там рахує. Але точно передостання.
Остання називається Армагедон.
Як з цього приводу написав один мій знайомий апостол "І зібрав їх на місце, яке по-єврейському зветься Армагеддон". (Біблія. Книга Об'явлення 16:17)
Знаєте чому єврейською? І де саме це місце? Я там був. Долина Мегіддо. Чудова метафора для описання Останньої Світової війни.
Але про це вже у наступному дописі.

. Оперативно гавкнула, молодець. До речі, у цьому відео англійська Залужного цілком пристойна, без пауз, з хорошою фонетикою та правильною інтонацією, і у всякому разі, на порядок краще зєліної. І не треба говорити про "кривляння". Його промова - це атомна бомба, яку зараз терміново намагаються помножити на нуль ті, хто прибрав його з фронту. Шкода, що ви на це повелися. З Порохом пропагандонського лайна вже наїлися, тепер кров'ю вихаркуємо.